Sfeerverslag: Amusementspark Tivoli – 11 juli 2020

Samen met mijn vrouw was ik op rondreis door Nederland om pretparken en dierentuinen te bezoeken. We kwamen dan ook maar in de late middag aan in Amusementspark Tivoli, een klein en bescheiden parkje dat zich vooral richt op kinderen. Wij waren hier natuurlijk om een nieuwe credit te scoren, namelijk een Zierer achtbaan.

 

Na het scannen van onze tickets gingen we onmiddellijk richting de Zierer achtbaan met de gemakkelijke naam Achtbaan.

In de wachtrij van deze leuke achtbaan zagen we dat er ook een rondvaart was. De bootjes deden hun tochtje net onder het track van de achtbaan. Er stonden langs de vaargeul ook enkele miniatuurbeeldjes.

Vervolgens liepen we eens een rondje door het park waar we plots een oude bekende tegen kwamen uit België, namelijk Manneken Pis.

We liepen dan door naar de achterkant van het park. Hier staat een Huss molen Bee Bee, die in een mooi bijenthema is gestoken.

Na een paar rondjes op deze mooie attractie, besloot mijn vrouw eens een ritje te doen op Harms Kippenfarm. Ik bleef buiten wachten. Deze attractie is een treintje dat door een schuur met boerderijdieren rijdt. Daar wachten enkele kippen die enkele liedjes tokken. Onder begeleiding van heel wat boerderijgeluiden rijdt het treintje dan uiteindelijk terug naar zijn station.

We liepen nog een klein rondje door het park om enkele sfeerbeelden te nemen.

Tijdens het wandelen zagen we dat er nog een spookhuis was, wat we natuurlijk eens moesten proberen. In het griezelbos zijn er skeletten, wilde dieren en zelfs een dinosaurus aanwezig.

Aangezien het nu redelijk hard aan het regenen was, waardoor De Achtbaan zijn wachtrij sloot en het eigenlijk ook al 17 uur was, besloten we door te gaan richting ons hotel. De credit was binnen, de re-rides van dit toffe achtbaantje zullen voor een andere keer zijn.