SEA LIFE Blankenberge is volop in zeehonden seizoen

Net zoals de voorbije zomers krijgt het zeehondenziekenhuis SEA LIFE Blankenberge wekelijks oproepen binnen over gestrande zeehonden. Ook dit jaar worden er veel dieren gemeld aan de kust. Sinds begin juli heeft het zeehondenopvangcentrum reeds vier jonge pups kunnen opvangen, in de hoop ze te verzorgen en uiteindelijk weer vrij te laten in het wild.

 

Het aquarium SEA LIFE Blankenberge is een bekende en populaire attractie voor jong en oud aan de Belgische kust. Toch is de meest voornaamste taak van het aquarium eigenlijk zieke zeehondenpups opvangen, verzorgen en eenmaal ze weer gezond zijn en zelfstandig kunnen jagen, terug in het wild vrijlaten. Het seizoen voor zieke gewone zeehonden pups begint eind juni en blijft duren tot midden september. SEA LIFE BLankenberge heeft deze zomer al vier zieke zeehonden kunnen opvangen, maar krijgen wekelijks berichten dat hun hulp nodig is.

 

Onder begeleiding van Canadese hoofd dierenverzorger Scott Hadley vangt een team ervaren medewerkers de zieke zeehondenpups op. ‘’We hebben begin juli twee heel kleine meisjes pups opgehaald, ze waren beide hun moeder kwijt. Vooral Baby, de jongste pup die gered werd uit Oostduinkerke had nog wat liefde en aandacht nodig.’’ vertelt Hadley ‘’ Vorige week hebben we opnieuw twee pups kunnen redden die ziek waren, dankzij onze verzorging voelen ze zich intussen al heel wat beter. We leren ze nu zelfstandig vis eten, zodat ze binnen enkele maanden terug naar de zee kunnen gaan. Bij Baby en Elfje, de eerste geredde zeehond van het seizoen, lukt dat al heel erg goed.

 

Het zeehondenopvangcentrum blijft zijn kennis en werkingen steeds perfectioneren, zo ook door samenwerking met andere opvangcentra en de brandweer, die onlangs een opleiding kregen over hoe ze een zieke zeehond moeten herkennen. ‘’Wij hopen door steeds meer kennis op te doen en ervaringen te delen met anderen, dieren vaker en beter te kunnen helpen. We willen hiermee een netwerk van kennis en ervaring uitwerken, want het zeehondenziekenhuis ligt ons toch nauw aan het hart.‘’ vertelt General Manager Nicola Hamilton.

 

‘’Wij krijgen geen subsidies van de overheid en een zeehond opvangen kan al snel boven de

5.000 euro oplopen. Gelukkig kunnen we al op veel steun rekenen van onze bezoekers.’’ gaat Hamilton verder. Het park is het enige opvangcentrum dat zeehonden redt aan de Belgische kust. Met de vierde zeehond van dit seizoen komt SEA LIFE Blankenberge al op een totaal van 531 geredde zeehonden.