Nieuw Smurfenpretpark geopend in China

In Shanghai opende onlangs het eerste Smurfenpretpark ter wereld. Het indoorpark kreeg de toepasselijke naam: The Smurfs Theme Park. Het nieuwe pretpark werd ontworpen door het Belgische bedrijf KCC Entertainment Design.

 

The Smurfs Theme Park maakt deel uit van een grotere recreatiebestemming met een hotel, woningen en winkels. Het gebied werd ontwikkeld door het Chinese Shimao Property Holdings Limited. Het Smurfenpretpark werd ontworpen door het Belgische bedrijf KCC Entertainment Design in samenwerking met IMPS, het bedrijf die de Smurfenrechten beheert. KCC specialiseerde zich in het ontwerpen van indoorpretparken.

Het Smurfenpretpark heeft een oppervlakte van 8.000 m² en heeft drie themazones. Het fantasiebos (2.500 m²) heeft verschillende attracties en is de toegangspoort tot de twee andere zones: Het Smurfendorp (3.000 m²) en Het huis van Gargamel (2.500 m²). Hier staat de bezoekers een uitdaging te wachten. In het interactieve spookhuis moeten bezoekers de Smurfen die gevangen werden door de mislukte tovenaar proberen te redden.

In het Smurfendorp kunnen bezoekers hun favoriete Smurfen ontmoeten en de Smurfenhuisjes verkennen. Hier bevindt zich ook de enige achtbaan van het park: Smurfberry Roller Coaster. Deze familieachtbaan is van Chinese makelij en werd gebouwd door Beijing North Rongda Amusement Equipment.  Hier bevindt zich ook de interactieve darkride Swamp Adventure 3D. Deze roterende attractie met 4 scènes werd ontwikkeld door Lagotronics Projects.

Er zijn plannen om het huidige indoorpretpark uit te breiden met een buitenzone van 10.000 m².

 

Foto’s: KCC en Lagotronics
Bron: KCC, rcdb, Lagotronics