Krijgt Kentucky Kingdom een RMC Raptor achtbaan in 2021?

Het lijkt er op dat het Amerikaanse pretpark Kentucky Kingdom volgend jaar een nieuwe achtbaan zal openen. Het zou gaan om een zogenaamde Raptor Coaster van Rocky Mountain Construction. Bij dit type achtbaan rijdt het treintje over een single rail.

 

Onlangs lekte er verrassend nieuws uit Kentucky Kingdom, het park heeft namelijk een bouwaanvraag ingediend. In de documenten die een Amerikaanse fansite kon inkijken viel meteen het type attractie op: Raptor. Ook de statistieken vermeld bleken overeen te komen met die van Railblazer in in California’s Great America.

 

 

Bij de Raptor Coaster van Rocky Mountain Construction wordt, in tegenstelling tot andere achtbanen, maar gebruik gemaakt vaan enkele rail. Dit zorgt voor meer mogelijkheden met inversies en andere gekke elementen waar deze bouwer zo bekend voor staat.

Momenteel zijn er al twee achtbanen van dit type operationeel en wordt een derde gebouwd in Six Flags Great Adventure. Ook het Amerikaanse park Wild Water West heeft een dergelijke achtbaan besteld.

 

 

De twee eerste achtbanen van dit type zijn Jersey Wonder Woman Golden Lasso Coaster in Six Flags Fiesta Texas en Railblazer in California’s Great America.

 

 

 

Het is voor Kentucky Kingdom trouwens niet de eerste keer dat ze samenwerken met Rocky Mountain Construction. Dit bedrijf toverde de duellerende Twisted Twins om in de Hybride achtbaan Storm Chaser.

 

 

Bron Coasterkings

Foto: Kentucky Kingdom