Hoogste punt van megacoaster Walibi Belgium bereikt

Op de werf van de nieuwe megacoaster in Walibi Belgium is een belangrijke mijlpaal bereikt. De top van de lifthill werd vandaag gemonteerd. Daarmee staat het hoogste punt van de achtbaan overeind.

 

In Walibi Belgium kan men een fles champagne openen. Vandaag werd het hoogste punt van de nieuwe megacoaster geplaatst. Daarmee staan de 50-meter hoge lifthill en de first drop volledig overeind. Ook enkele andere delen van de baan, waaronder de non-inverting cobra roll, staan al recht.

 

De nog naamloze achtbaan wordt gebouwd door Intamin Amusement Rides en zal maar liefst 1200 meter lang worden. Er worden snelheden bereikt tot 113 km/h. Het wordt de hoogste en snelste achtbaan van de Benelux. De achtbaan en het bijhorende themagebied moeten openen in 2021.

De volledige bouw van de Mega Coaster kan je hier op de voet volgen.

 

Foto’s: Steve Osselaer