Eerste dino’s en trein geleverd voor Jurassic-achtbaan in Universal Orlando

In Orlando’s Universal Islands of Adventure is het de laatste week alle hens aan dek op de werf van de nieuwe Jurassic-achtbaan. Zo zijn er naast de levering van de eerste trein(en) ook enkele dinosaurussen op hun plek gehesen onder het oog van een grote menigte.

 

Ondanks de stilgelegde werf voor Universal haar nieuwe themapark, gaan de werkzaamheden aan de nieuwe Jurassic-achtbaan gestaag verder in Islands of Adventure. Eerder deze week kwam er groot nieuws naar buiten op fansite Midway Mayhem, daar verschenen namelijk de eerste foto’s van een geleverde trein. Ondanks de plastic wrap rond de trein, is duidelijk te onderscheiden dat straks twee personen naast elkaar gaan kunnen plaatsnemen op de achtbaan. Naar de thema-uitwerking van de trein blijft het momenteel nog gissen.

Naast de gespotte trein zijn ook de eerste dinosaurussen, meerbepaald Raptors, op de werf verschenen. Enkele grote ingepakte dino’s werden onder grote belangstelling van omstaanders het park ingereden en op hun uiteindelijke plek in de attractie gehesen. Het is momenteel onbekend of het om statische beelden of animatronics gaat.

Rotsen

Ook de landscaping-artiesten hebben de laatste weken niet stilgezeten. Wat enkele weken geleden nog kale staalconstructies waren, zijn de voorbije weken getransformeerd in indrukwekkende en gedetailleerde rotsformaties, in de stijl van de Jurassic World-franchise. Het is nog steeds wachten op een officiële aankondiging van Universal, maar alles wijst op een opening in 2021.

Blijf dit grote project op de voet volgen met onze bouwupdates.

 

 

Foto’s: Midway Mayhem, Orlando Informer