Winnaars ‘Imagine Slagharen’ in het zonnetje gezet met een vakantiecheque

Tijdens de lockdown is Attractie- & Vakantiepark Slagharen een competitie gestart waarbij kinderen en volwassenen in de gelegenheid werden gesteld diverse onderdelen van het Park digitaal na te bouwen. ,,Met 281 aanmeldingen en een gevarieerd deelnemersveld met leeftijden van 6 tot 63 jaar, afkomstig uit Nederland, Duitsland, België en Engeland is de wedstrijd een succes te noemen”, aldus Marketing director Jo-Ann Venema.

 

Initiatief Imagine Slagharen
Het ‘Imagine Slagharen’ initiatief is tot stand gekomen als onderdeel van de campagne #SlagharenThuis, waarbij gasten in de periode dat het Park gesloten was Slagharen thuis konden ervaren via gethematiseerde video’s en activiteiten. De kick-off vond begin mei plaats, waarna de deelnemers vijf weken lang iedere week een opdracht ontvingen. Het Entreegebouw, de Apollo, de Old Timers, de Chuck Wagon en als finalestuk de Gold Rush zijn opgebouwd in games als Planet Coaster, Minecraft, Roblox, Roller Coaster Tycoon 2 en Roller Coaster Tycoon 3. De communicatie met en onder de deelnemers verliep op dagdagelijkse basis via Discord.

 

Resultaat
Hoofdpartner Planet Coaster en Robbert van der Fluit coördinator van ‘Imagine Slagharen’ staan versteld van de resultaten. Onder de deelnemers zaten grote pretparkfans die al jaren pretparken bezoeken, maar ook jonge deelnemers die met hun kennis van de games en briefing per onderdeel tot geweldige bouwwerken zijn gekomen. ,,Enkele resultaten zijn bijna niet van de echte attracties te onderscheiden”, concludeert van der Fluit. Iedere deelnemer ontvangt een zomers prijsje, en de top drie per leeftijdscategorie wordt extra in het zonnetje gezet, zo hebben de 1e prijswinnaars, Angelo Meijer, Bo van Verseveld en Rick Tak elk een vakantiecheque ontvangen.

 

Jury
De jury bestond uit teamleden van Slagharen, een afgevaardigde van Planet Coaster en de wedstrijddeelnemers zelf. Zij hebben bij iedere opdracht per leeftijdscategorie hun stem uitgebracht en beoordeelden op volledigheid, kleurgebruik, creativiteit en vindingrijkheid. Hieronder vind je een compilatie van beelden die de winnaars hebben gemaakt.