Uitgelicht: Il Tempo Extra Gigante – Hunderfossen Familiepark

Il Tempo Extra Gigante is de enige achtbaan van het Noorse pretpark Hunderfossen Familiepark. Deze achtbaan valt vooral op door de prachtige trein, die gethematiseerd is als klassieke wagen.

 

 

Met Il Tempo Extra Gigante opende het Noorse pretpark Hunderfossen Familiepark haar eerste en voorlopig enige achtbaan. Voor de bouw werd beroep gedaan op het Duitse bedrijf Zierer, dat een pareltje van een trein afleverde. Het thema werd gebaseerd op de Noorse film The Pinchcliffe Grand Prix.

Il Tempo Extra Gigante is een achtbaan van het type ESC / 535, gebouwd door Zierer. De 535 staat voor de lengte van de achtbaan. De hoogte van de baan is 25 meter en de topsnelheid bedraagt 65 km/h. Een ritje duurt 1 minuut en 30 seconden.

Over de baan rijdt een treintje dat plaats biedt aan 14 personen. Een ritje maken kan vanaf 1,15 meter onder begeleiding, vanaf 1,30 meter mag je zonder begeleiding plaatsnemen.