Uitgelicht: Fury – Bobbejaanland

Jarenlang was Typhoon de achtbaan van Bobbejaanland die voor de meeste thrill zorgde, maar daar kwam in 2019 verandering in. Het park pakte uit met de themazone Land of Legends waarin Fury de grote nieuwigheid werd. Deze gelanceerde achtbaan werd meteen geliefd bij het publiek.

 

 

Toen Bobbejaanland aankondigde de nieuwe achtbaan Fury te bouwen werden pretparkfans gek. Een nieuwe achtbaan die een hele hoop thrill beloofde aan te bieden, daar zaten we al jaren op te wachten. Fury loste ook meteen alle beloftes in. Maar meer dan enkel thrill biedt de baan een uniek element aan waarbij je zelf kan stemmen of je een ritje voorwaarts of achterwaarts aflegt, door simpel op een knop te drukken. Wie een ritje maakt op Fury kan kiezen voor het normale ritje voorwaarts of het lot van de stemming laten beslissen.

Fury is een achtbaan van het type Infinity Coaster gebouwd door het Duitse bedrijf Gerstlauer. Deze baan heeft een hoogte van 43 meter en een lengte van 600 meter. De topsnelheid ligt op 106,6 km/h, wat het voorlopig de snelste achtbaan van de Benelux maakt.

Een ritje op Fury begint met een triple launch, waarbij je een spike op gelanceerd wordt. Daarna ga je over de 43 meter hoge tophat, om daarna doorheen meerdere inversies te gaan. Het park en de constructeur spreken bij deze achtbaan over vier inversies, al wordt daar onder de pretparkfans deftig over gediscussieerd want zij kunnen slechts twee inversies waarnemen. Vast staat dat er een grote Corkscrew inversie in zit en twee Jr. Scorpion Tail elementen. Verder heeft deze baan twee draaiplatformen.

Over de baan rijden twee treintjes die telkens plaats bieden aan 12 personen. Een ritje maken kan onder begeleiding vanaf 1,20 cm, vanaf 1,40 mag je alleen plaatsnemen.