Skyline Park sluit Butterfly attractie maar heropent mogelijk Sky Dragster

Het Duitse pretpark Skyline Park zal later dit jaar uitpakken met de hoogste zweefmolen ter wereld, maar nam voor dit seizoen afscheid van meerdere attracties. Zo wisten we al dat de Star Shape attractie “Sky Jet” sloot, alsook de achtbaan Sky Dragster. Nu blijkt ook de Butterfly attractie uit het park verdwenen te zijn.

 

Het Duitse pretpark Skyline Park nam tijdens deze winter afscheid van haar thrillride Sky Jet. Deze Zierer Star Shape attractie verdween plots van het parkplan en blijkt verkocht te zijn aan een Engels pretpark. Ook de achtbaan Sky Dragster werd na veelvuldige technische problemen gesloten. Het park bevestigde toen aan ons dat de achtbaan voor publiek gesloten zou blijven en enkel nog als testopstelling zou dienen voor de bouwer van de attractie Maurer Rides. Toch lijkt het er nu op dat de achtbaan mogelijk toch opnieuw geopend zou worden.

In een mail aan onze redactie liet Daniel Löwenthal van Skyline Park weten dat Sky Dragster momenteel onder handen wordt genomen door het bedrijf BTS en dat de achtbaan mogelijk in augustus toch nog zou heropenen.

Minder goed nieuws is er voor de attractie Butterfly, deze verliet eveneens deze winter het park. Deze werd geopend in 1996 samen met een tweede exemplaar dat er vlak naast gebouwd werd. De eerste sloot al in 2012 en dit jaar sloot ook de tweede. Deze attracties werden destijds gebouwd door Sunkid Heeghe.

 

Skyfall

Door de coronacrisis zal er ook een tijdelijke extra attractie terug te vinden zijn in Skyline Park. Het pretpark bied deze zomer onderdak aan Skyfall, een 80 meter hoge vrijevaltoren van de Duitse exploitant Goetzke die onder andere elk jaar terug te vinden is op Oktoberfest.

 

Allegau Flieger

Ondanks de verdwenen attracties is het park ook bezig met de bouw van een enorme nieuwkomer.  Allegau Flieger wordt maar eventjes de allerhoogste Star Flyer ter wereld. Allgäu Flieger wordt 142 meter hoog. Skyline Park verslaat hiermee de hoogste Starflyer van Europa die momenteel te vinden is in Gröna Lund en die 121 meter hoog is, maar ook de hoogste ter wereld die terug te vinden is in Orlando. Deze laatste is 137 meter hoog en opende in 2018. Deze attractie wordt momenteel volop gebouwd door de Australische/Oostenrijkse bouwer Funtime en zal normaal geopend worden in augustus.

 

De bouw van de attractie kan je hier volgen.

 

Bron en foto: Skyline Park