Nieuw Pools pretpark Mandoria stelt opening uit

Een volledig nieuw Pools pretpark moet vanwege de huidige omstandigheden haar opening uitstellen. Mandoria zou normaal gezien deze zomer geopend worden, maar door de corona-problemen zal dit niet lukken.

 

Dat het coronavirus nog steeds de wereld in haar greep heeft hoeven we je natuurlijk niet te vertellen, maar de gevolgen voor de pretparken blijven meer en meer duidelijk worden. Zo moet het nieuwe Poolse pretpark Mandoria haar geplande opening uitstellen. Normaal gesproken zou het park deze zomer de deuren openen, maar dat lijkt niet te lukken. Wanneer de opening dan wel zal doorgaan, kan het park momenteel nog niet vertellen.

Wie Mandoria bezoekt, eens het park geopend is, zal zich een ontdekkingsreiziger voelen. De architecten van de avonturenstad hebben het zo ontworpen dat de attracties van het park – carrousels, achtbanen en vele andere – zowel door kinderen als door volwassenen betreden kunnen worden. De meeste attracties zullen al toegankelijk zijn voor kinderen met een lengte vanaf 90 centimeter.

Bezoekers van het park zullen er verschillende personages kunnen ontdekken. Personages die allemaal interessante verhalen hebben te vertellen over de vele reizen die ze gemaakt hebben. Alles speelt zich af in 1520, tijden de Renaissance in Europa.

Een voor ons interessante attractie wordt een Bob Coaster van de Duitse fabrikant Gerstlauer. De andere attracties van het park zullen worden bekendgemaakt in het voorjaar. Mandoria komt te liggen in Łódź, in het midden van Polen. Op de kruising van de belangrijkste autostrades van het land.

 

 

Bron en foto: Mandoria