la Récré des 3 Curés koopt opnieuw oude Bobbejaanland attractie

Het Franse pretpark opende dit jaar de gloednieuwe achtbaan Vertika. Deze is van het type Eurofighter, gebouwd door Gerstlauer. Maar onder de Bobbejaanlandfans is dit park voornamelijk gekend omdat het wel vaker oude Bobbejaanland attracties opkocht, zoals bobby Dorp en Mambo. Ook voor volgend jaar lijkt er een oude bekende uit Bobbejaanland te gaan openen, namelijk de Viking.

 

Toen bobbejaanland de plannen voor het nieuwe themagebied Land Of Legends uitwerkte, bleek er geen plek meer te zijn voor de Viking bootjes en Dino attracties. Op deze locatie werd de waterspeelplaats Nayad Waters geopend. Toch zal minstens een van de twee attracties een nieuw leven krijgen in het Franse pretpark la Récré des 3 Curés.

Bij een bezoekje aan het park ontdekten we namelijk dat de Viking bootjes achter de coulissen lagen te wachten op een plekje in het park, evenals het operator hokje van waaruit ook de Dino werd bediend. Dat maakt het niet onrealistisch dat ook deze opgekocht werd.

 

La Récré des 3 Curés staat al lang bekend omwille van de oude Bobbejaanland attracties die in dit park een tweede leven kregen. Denk maar aan de snelle molen Mambo, het parktreintje, waterattractie Bobby Drop en de stevige thrillride Fly Away.

 

Bron en foto’s: Themeparkfreaks