Iconische backyard rollercoaster met looping dan toch gered!

Er is fantastisch nieuws over de bekendste backyard rollercoaster ter wereld. The Blue Flash die gebouwd werd in de Amerikaanse staat Indiana is gered van de ondergang! The Blue Flash werd bekend omdat de zelfgemaakte achtbaan een iconische looping bevat.

 

Het was de Amerikaan John Ivers die in 2001 een achtbaan bouwde in zijn tuin voor zijn kleinkinderen. De liftheuvel van de rollercoaster werd gebouwd op het tuinhuis, de drop volgde meteen aan de andere kant van het tuinhuis. Na een 180 graden bocht gingen de inzittenden door de legendarische looping om vervolgens met een helix terug op het beginpunt uit te komen. Ivers doopte zijn creatie tot The Blue Flash.

Omdat The Blue Flash te heftig was voor de kleinkinderen bouwde John Ivers nog een tweede achtbaan in zijn tuin. Een rustige familiale achtbaan met twee karretjes per treintje die omgedoopt werd tot The Blue Too. Het parcours van deze achtbaan was in de vorm van een ovaal.

 

Sluiting:

Pretparkfans van over heel de wereld bezochten in de afgelopen jaren John Ivers om zijn unieke creaties uit te proberen. Ook wij gingen in 2018 langs en brachten met Themeparkfreaks een bezoekje. Het was een ongelooflijke ervaring en een zeer bijzonder moment, iets wat we nooit meer zullen vergeten.

Maar tijdens ons bezoek vertelde Ivers dat de rollercoasters stilaan op het einde van hun leven waren gekomen, ze zouden slechts nog maar een paar jaar dienst kunnen doen. Eind vorig jaar moesten we jullie meedelen dat Ivers besloten had zijn achtbanen definitief te sluiten, waardoor een iconische rollercoaster voorgoed verdween.

 

Redding:

Ondertussen is het fantastische nieuws naar buiten gekomen dat The Blue Flash en The Blue Too gered zijn! Het is te danken aan Alec van Coaster Studios die de eigenaar van Haunted Hoochie in contact bracht met John Ivers. De eigenaar van Haunted Hoochie was namelijk al langer geïnteresseerd in het overkopen van een tweedehands achtbaan. Ondertussen zijn de beide rollercoasters verplaatst naar Haunted Hoochie gelegen in Columbus in de naburige staat Ohio.

Haunted Hoochie is een vaste locatie voor een jaarlijks wederkerend Halloween evenement. Het typerende tuinhuisje van The Blue Flash, werd uiteraard niet mee verplaatst naar de Haunted Hoochie. In de plaats daarvan werden er nieuwe supports gemaakt. Een video over de redding kan je hieronder bekijken.

 

Bron: Coaster Studios.