Heleboel tijdelijke pretparken duiken op in Duitsland

Eerder maakten we al bekend dat er met DüsselLand en FunDoMio twee tijdelijke pretparken gebouwd waren in Duitsland. Maar ondertussen zijn er daar nog een groot aantal bijgekomen. Het gaat nu al om meer dan 15 tijdelijke pretparken die zijn geopend of binnenkort zullen openen. Daarvan zijn er ook een aantal grote bij.

 

Aangezien kermissen in Duitsland nog tot zeker eind augustus verboden zijn en ook het Oktoberfest al geannuleerd is, hebben een aantal kermisexploitanten de krachten gebundeld om toch hun attracties te kunnen opstellen. Dit zal gebeuren in verschillende tijdelijke pretparken in door heel het land worden opgericht. We geven een overzicht van de belangrijkste.

 

DüsselLand in Düsseldorf:

DüsselLand opende haar deuren op vrijdag 26 juni en blijft een volledige maand staan, tot en met zondag 26 juli 2020. Er zijn heel wat attracties opgesteld, waaronder de gekende Alpina Bahn, één van de grootste reizende achtbanen ter wereld. Andere belangrijke attracties zijn de Wilde Muis, een Break Dance, een reuzenrad, Flip Fly, Fighter van Bruch en de High Imoress van Oberschelp. Bezoekers moeten goed hun handen moeten wassen bij het binnenkomen en op voorhand moeten reserveren. Vervolgens mogen ze 2,5 uur rondlopen in het pretpark en de verschillende attracties uitproberen. Er wordt ook een toegangsprijs gevraagd van 8 euro in de week en 10 euro in het weekend. De attracties zelf kunnen aan een goedkoper tarief beleefd worden. In totaal zijn er 17 attracties van het type grootvermaak opgesteld.

 

FunDoMio in Dortmund:

In navolging van DüsselLand werd FunDoMio aangekondigd in Dortmund. Het park biedt onderdak aan een 30-tal kermisattracties, waaronder 19 van het type grootvermaak. Onder andere de vrijevaltoren Hangover van Schneider, Apollo 13 van Küchenmeister, Konga van Küchenmeister, Twister van Deinert, Break Dance van Schneider, Amazona Bahn van Hoster, Laser Pix van Jehn, Wilde Maus XXL van Eberhardt, Riesenrad van Burghardt/Kleusser en de Voodo Jumper zijn opgesteld. FunDoMio opende de deuren op 26 juni en blijft er staan tot 11 augustus.

 

INDEPark in Eschweiler:

INDEPark is gelegen in Eschweiler en pakt uit met 9 attracties van het type grootvermaak. Onder andere de achtbanen Crazy Mouse van Janßen en Willy der Wurm van Bauermeister zijn hier present. INDEPark opende de poorten op vrijdag 19 juni en blijft er staan tot en met zondag 12 juli.

 

Erwitte Schlosspark in Erwitte:

Erwitte Schlosspark is gelegen in Erwitte, vlakbij het plaatselijk kasteel. Zij pakken uit met 12 attracties van het type grootvermaak, waaronder de achtbaan Magic Mouse van de Nederlandse exploitant Buwalda. Ook de Break Dancer van Schneider, The Aviator van Fischer, Jetlag van Weber, Aeronaut van Hoefnagels en de Infinity van Hoefnagels zullen hier present zijn. Het tijdelijk pretpark opende de poorten op vrijdag 26 juni en blijft staan tot en met zondag 9 augustus.

 

Hagen Hagorado in Hagorado:

Hagen Hagorado is een kleiner tijdelijk pretpark met 7 attracties van het type grootvermaak. Hagen Hagorado is geopend van 26 juni tot en met 19 juli en bevat onder andere de achtbaan Twister van Kaiser, Heart Breaker van Lehrmann, X-Force van Klinge, Extrem van Deinert en de X-Factor van Deinert.

 

IBBi-Land in Ibbenbüren:

IBBi-Land is een tijdelijk pretpark, gelegen in Ibbenbüren, dat op vrijdag 3 juli de deuren opende en op zondag 2 augustus weer zal sluiten. Er staat onder andere de achtbaan X-Racer en de wildwaterbaan Big Splash van Klünder. In totaal zijn er 12 attracties van het type grootvermaak. Zo staat er de Break Dancer van Fehlauer, de Troika van Ahrend, het reuzenrad Around the World van Cornelius, de Avengers – The Ride van Hortz en Mach 1 van Fehlauer.

 

Schängelland in Koblenz:

Schängelland is een tijdelijk pretpark in Koblenz dat zijn deuren opende op zaterdag 4 juli en sluit op zondag 16 augustus. Onder andere de achtbaan Silver Mine van Issel is present, maar ook de Break Dance van Klinge, de Hurricane van Heine, de Hip Hop Dancer van Westenberg & Reinhardt en de X-Flight van Ernst. In totaal zijn er al 14 attracties van het type grootvermaak aanwezig.

 

Dürener Sommer-Special in Düren:

Ook Düren krijgt een tijdelijk pretpark met Dürener Sommer-Special en zal plaatsvinden van vrijdag 17 juli tot en met zondag 30 augustus. Dit is dus veel langer dan de gebruikelijke zomerkermis, die er slechts één week staat. Er komen 11 attracties van het type grootvermaak, waaronder 2 achtbanen: de Crazy Mouse van Janßen en Willy der Wurm van Bauermeister. Verder komen ook de thrill rides Break Dancer No. 2 van Dreher, Ghost Rider van Löffelhardt, Beach Party van Milz en Der Polyp van Dreßen. Voor families is er de Wellenflug, het reuzenrad Liberty Wheel van Gormanns, Freddy’s Circus van Zinnecker, een spookhuis en botsauto’s.

 

Happy Erftauen Park in Euskirchen:

Ook Euskirchen pakt uit met een tijdelijk pretpark. Het gaat om Happy Erftauen Park dat er zal staan van donderdag 9 juli tot en met zondag 9 augustus. Veel over dit park is nog niet geweten, maar onder andere de achtbaan Crazy Jungle van Luxem, de Musik Express van Reminder en de Time Machine van Luxem zullen aanwezig zijn.

 

Holiday Park Szczecin in Szczecin:

Verschillende Duitse en Nederlandse exploitanten hebben de krachten gebundeld om samen een tijdelijk pretpark op te richten net over de grens met Duitsland in Polen. Het gaat om Holiday Park Szczecin, gelegen in de Poolse stad Szczecin, vlakbij Berlijn. Hiermee hopen ze ongetwijfeld naast de Poolse kermisfanaten ook de Duitse fans over de vloer te krijgen. Het park is volledig als een echt pretpark gemaakt met heel wat bloemen pracht en aangelegde groene zones.

Heel wat grote attracties zijn er aanwezig, waaronder de 55 meter hoge booster V Maxx, die een snelheid behaalt van 120 km/u. Ook de XXL is present, net zoals de starflyer Flyer. Ook een reuzenrad, een achtbaan, een break dance, botsauto’s, een spookhuis en vele andere attracties zijn opgesteld. Holiday Park Szczecin opende op zaterdag 3 juli de deuren en blijft staan tot en met zondag 30 augustus.

 

Bron: kirmesplaetze-2019.jimdofree