Fotoalbums: Pyeonghwa Land en Childrens Grand Park in Zuid-Korea

Nu de parken stilaan weer heropenden na de corona crisis, hebben we nog niet veel recente fotoalbums, maar blikken we graag terug naar vorig jaar toen Jos en Simon op reis waren in Zuid-Korea. Ze bezochten daar heel wat culturele plaatsen, maar natuurlijk mochten de pretparken ook niet ontbreken. Heel wat grote parken alsook de kleintjes werden niet overgeslagen!

 

Pyeonghwa Land:

Op de eerste dag bezochten Jos en Simon Pyeonghwa Land, een kleinschalig pretparkje met 1 achtbaan, gelegen in Paju in de provincie Kyonggi-do. De achtbaan heeft de spectaculaire naam Lighting Train gekregen, maar eigenlijk gaat het gewoon om een familievriendelijke Big Apple rollercoaster van de Italiaanse fabrikant Preston & Barbieri.

Erg veel andere attracties zijn er niet te vinden in het park. Er is wel een schommelschip met de naam Super Viking, een kindermolen, monorail, een klein schommelschipje en nog een aantal carrousels.

Childrens Grand Park:

Childrens Grand Park is een klein pretparkje gelegen in Neung-dong in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel. Het park is misschien wel onbewust het meest bekende pretpark van Zuid-Korea want de carrousel van het park verscheen in het clipje van de wereldhit Gangnam Style gezongen door de Zuid-Koreaanse artist PSY en werd ondertussen al meer dan 3,6 miljoen keer bekeken op YouTube.

 

Jos en Simon waren in dit park voornamelijk voor de achtbaan Family Coaster. Dit is een Suspended Family Coaster van de Nederlandse fabrikant Vekoma en heeft dezelfde lay-out als Flight of the Pterosaur in Paultons Park en Kvasten in Gröna Lund. Dat wil zeggen dat het een hangende achtbaan is, waarbij de bezoekers met hun benen los hangen terwijl ze het parcours van 395 meter afleggen.