Wild Water West stelt RMC Raptor uit naar 2021

Het Amerikaanse waterpark Wild Water West, die een spectaculaire Single Rail Coaster van de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction gaat bouwen, heeft het project uitgesteld naar volgend jaar. Omwille van de coronacrisis wordt de nieuwe RMC Raptor coaster opgeschoven naar 2021.

 

Op 2 maart 2020 kwam er heel erg verrassend nieuws naar buiten over het Amerikaanse waterpark Wild Water West. Op een vergunningsaanvraag van Wild Water West werd er gesproken over een single rail coaster die de groei van het park in de toekomst moet garanderen. Bijhorende tekening laat een Raptor coaster zien van de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction. Het gaat om “Wonder Woman Golden Lasso Coaster” uit Six Flags Fiesta Texas, de allereerste achtbaan ooit gebouwd van dit speciale type.

 

Voor de bouw van het project werd er slechts één bezwaar ingediend. Namelijk door Josh Nelson, een zakenman die dicht bij het park woont. Hij had bezorgdheden over het geluid dat de achtbaan zou maken en die daardoor mogelijke evenementen in de buurt zou gaan verstoren. Hij vroeg dan ook voor een maximaal geluidsniveau van 60 decibel. Nadat bleek dat de achtbaan maar slechts een 40 decibel geluid zou maken aan de rand van de parkgrenzen, dus 20 decibel minder dan gevraagd was door Nelson, besloot de commissie het project eind maart goed te keuren.

 

Initieel was het de bedoeling om de rollercoaster al in 2020 te openen, wat ongelooflijk snel zou geweest zijn, maar door de coronacrisis wordt het project uitgesteld naar 2021, wat nog steeds vrij snel is. De meeste projecten van Rocky Mountain Construction worden een jaar tot twee jaar op voorhand aangekondigd.

De RMC Coaster komt te liggen ten zuiden van het bestaande zwembad en ten noordwesten van de bestaande go-kart track. Deze zal een lengte hebben van 83,8 meter, een diepte van 38,1 meter en een hoogte van 34,4 meter. Met deze afmetingen zal waarschijnlijk naar het standaardmodel verwezen worden. Dit wil zeggen dat de achtbaan waarschijnlijk dezelfde lay-out zal krijgen als Wonder Woman Golden Lasso Coaster. Het prototype heeft een tracklengte van 548,6 meter en bereikt een snelheid van 83,7 km/u. Naast de verticale drop zijn er ook drie inversies op de achtbaan terug te vinden.

 

Het wordt ook de eerste achtbaan voor Wild Water West en nog maar de 2de achtbaan voor de volledige staat South Dakota, waar momenteel slechts enkel een Single Helix coaster van Zamperla staat. Maar ook in de staten naast South Dakota zijn er nauwelijks achtbanen terug te vinden. Het gaat hier over een zeer mooie aanwinst voor de regio dus!

 

Bron: newsplusnotes