Walibi Holland plaatst teddyberen in spectaculaire achtbaan

Tijdens de coronacrisis nam Walibi Holland de tijd om hun attracties in de spotlight te zetten door opmerkelijke video’s online te plaatsen. Op 27 mei ging een video viraal waarin maar liefst 22 teddyberen de rit van hun leven maakten op de spectaculaire achtbaan Untamed. Dit leverde prachtige, maar vooral ook schattige, beelden op.

 

22 enorme teddyberen maakten gelijktijdig een ritje op de jongste achtbaan van Walibi Holland. Dat valt te zien in een video dat het park online plaatste. Tijdens de video gaan we haast vermoeden dat de knuffelbeesten regelmatig spontaan de handen (of zijn het nu poten?) in de lucht steken, maar dat is gewoon de airtime die de pluche diertjes ondervinden in deze spectaculaire achtbaan. De video werd meteen internationaal opgepikt door bekende pretparkvloggers en -fans.

 

Untamed opende in 2019 en het is de eerste hybride achtbaan van Europa. Deze werd gebouwd op de oude fundamenten van de houten achtbaan Robin Hood. De attractie bereikt een snelheid van 92 km/u en heeft een hoogte van 36,5 meter. Tijdens het parcours van 1.085 meter gingen de teddyberen 5 keer overkop. Op geen enkele andere hybride achtbaan ter wereld konden ze zo vaak overkop gaan.

Het is overigens niet de eerste keer tijdens de coronacrisis dat Walibi Holland een gelijkaardige stunt uithaalt. Een video waarin een taart weggeschoten wordt in de lanceertoren Space Shot werd al eerder online gezet, alsook een video waarin er verschillende gigantische badeenden losgelaten werden in de rapid river van het park.

 

 

 

 

Bron: Walibi Holland