Testritten van start op nieuwe spectaculaire rollercoaster PowerPark

Het Finse pretpark PowerPark gaat dit jaar uitpakken met een grote nieuwe achtbaan. Ondertussen werd het laatste trackdeel geplaatst en zijn de testritten volop aan de gang. Het belooft alvast een spectaculaire achtbaan te worden met meerdere speciale elementen en een hele steile drop.

 

Eind vorig jaar berichtten we jullie al over het feit dat er compleet uit het niets trackdelen en supports waren aangekomen bij het Finse pretpark PowerPark. De trackdelen hebben exact dezelfde vorm en kleur als de Infinity Coaster Junker die in 2015 gebouwd werd. Daarom was het een raadsel wat er met de trackdelen zou gebeuren.

 

Grote nieuwe achtbaan:

In eerste instantie was het niet duidelijk waarvoor de nieuwe trackdelen zouden dienen. Was dit voor een renovatie van Junker, zou Junker worden uitgebreid met extra track of zou er een compleet nieuwe achtbaan gebouwd worden? In december 2019 werden extra funderingen gegoten, waardoor de eerste optie afviel.

Begin januari 2020 bevestigde het pretpark aan onze redactie dat het bezig is met de bouw van een gloednieuwe achtbaan. De nadruk werd gelegd op het feit dat het een zeer grote achtbaan zou worden. Het zou dus kunnen dat PowerPark opnieuw de snelste en hoogste achtbaan van Finland heeft gebouwd, nadat Junker in 2019 de records verloor aan Taiga in Linnanmäki. Al blijft het voorlopig nog onduidelijk wat de statistieken van de rollercoaster zijn.

 

Bouwwerken:

Het is de Duitse fabrikant Gerstlauer Amusement Rides die instaat voor de nieuwe achtbaan. Eind december 2019 werden de eerste trackdelen geplaatst van de nieuwe groene achtbaan. Interessant is te zien dat de achtbaan over de weg gaat richting de locatie van de outdoor kartbaan. De achtbaan is dus deels gelegen boven het kartcircuit. Het is de eerste keer dat een attractie van het pretpark gebouwd wordt op dit gedeelte van het park.

Begin februari doken foto’s op van de achtbaan waarbij een zeer speciaal element te zien is. Op 31 mei werd het laatste trackdeel geplaatst en begin juni gingen de eerste testritten van start.

 

De volledige bouw van het project kan je hier volgen.

 

Foto’s: jaaskanloma