Nieuwe attractie Kraawumm geopend in Rasti-Land

Het Duitse pretpark Rasti-Land kon na de corona-lockdown onder voorwaarden heropenen. Dit betekende voor het park ook de opening van haar nieuwe attractie Kraawumm. Het gaat om een nieuw type attractie ontwikkeld door het Italiaanse bedrijf SBF Visa Group

 

Het Italiaanse bedrijf SBF Visa Group ontwikkelde een nieuw attractietype met de Rocket-Roll. Van dit type kon het bedrijf meteen al twee exemplaren verkopen, waarvan eentje aan Rasti-Land die de naam Kraawumm kreeg.

Kraawumm werd zo aangekleed dat de attractie lijkt op een grote boomstam die gebruikt wordt als stormram. Het idee hierachter is dat de inzittenden de poort van een kasteel openrammen, om zo een prinses te redden.

De bezoekers nemen sinds kort plaats in een gondel die heen en weer zwiert, een beetje zoals bij een schommelschip, maar men blijft voornamelijk horizontaal bewegen.

 

 

Foto’s: © Nadine Marx