Kaiserburg Bob wordt nieuwe Alpine Coaster van 1400 meter in Oostenrijk

Bad Kleinkirchheimer Bergbahnen in de Oostenrijkse regio Carinthia opent binnenkort een Alpine Coaster. Het gaat om Kaiserburg Bob die 1400 meter lang is en gebouwd wordt door een Oostenrijks bedrijf. Het is al de 36ste Alpine Coaster van het land en de 15de die gebouwd wordt in de laatste 10 jaar.

 

Kaiserburg Bob wordt momenteel opgebouwd in Bad Kleinkirchheimer Bergbahnen in de gelijknamige gemeente in de Oostenrijkse regio Carinthia. De Alpine Coaster wordt voor de verandering niet gebouwd door Wiegand, maar wel door het Oostenrijks bedrijf Stahl-Hacksteiner-Metall. Dit bedrijf werd opgericht in 1981 en bouwde in 2016 hun eerste Alpine Coaster. Kaiserburg Bob wordt hun vierde creatie.

De rodelbaan wordt in totaal 1400 meter lang. Van de totale afstand is er 600 meter opwaarts en 800 meter naar beneden. Op het parcours wordt er een snelheid bereikt van 40 km/u. Er zijn 26 bochten gedurende de afdaling, het hoogtepunt is een 7 meter hoge helix met uitzicht op de Flow Country Trail. Er zijn 36 karretjes waardoor er in totaal 350 mensen per uur een ritje kunnen maken. De Alpine Coaster zal heel het jaar door open zijn.

 

Bron: rcdb, badkleinkirchheim