Hoofddierenverzorger brengt wereldwijde ervaring naar SEA Life Blankenberge

Sinds 9 april is de Canadese Scott Hadley de nieuwe hoofddierenverzorger in het dierenpark SEA Life Blankenberge. Scott is gespecialiseerd in het verzorgen van haaien, vissen en zeezoogdieren, en brengt met zijn opleidingen en verre reizen heel wat ervaring en nieuwe ideeën met zich mee. SEA Life Blankenberge organiseert volgende week een evenement waar Scott zijn kennis over zeedieren overdraagt naar vertegenwoordigers van de lokale brandweer.

 

De 28-jarige dierenverzorger werkt reeds 10 jaar  in de aquariumwereld. Zo heeft hij nieuwe aquaria geopend in het Verenigd Koninkrijk, Japan, China en Maleisië, dit hoofdzakelijk in opdracht van Merlin Entertainments, het moederbedrijf van SEA Life Blankenberge. Met zijn diverse carrière brengt hij niet enkel een decennium lang ervaring mee, maar ook heel wat kennis over aquaria- en duiksystemen.

 

Sea Life Blankenberge, gelegen aan de Belgische kust in een adembenemend dierenpark dat zich, onder leiding van Scott, ook inzet voor het redden van gewonde zeehonden pups. ‘’Ik kijk enorm uit om mijn eerste gestrande zeehond te verzorgen tijdens het hoogseizoen in juli. Ook al wil ik natuurlijk dat ze allemaal gezond kunnen zijn, realiseer ik me dat dat niet altijd mogelijk is en ben ik blij dat we bij SEA Life een plaats voor verzorging kunnen aanbieden.’’ aldus Scott Hadley, hoofddierenverzorger in Sea Life Blankenberge.

Gedurende 1 en 2 juli volgen vertegenwoordigers van verschillende brandweer afdelingen aan de kust een opleiding bij SEA Life Blankenberge. De bedoeling van de opleiding is om vaardigheden en kennis door te geven zodat brandweermannen zieke zeehonden kunnen identificeren; ‘’Wij merken dat meer en meer zeehonden langs onze kust uitrusten. De zorg die we hen kunnen aanbieden werkt enkel in nauwe samenwerking met de nooddiensten. We kijken er dan ook naar uit om de brandweermannen hier te verwelkomen.’’ vertelt General Manager Nicola Hamilton.

 

Scott voltooide een universiteitsopleiding Marine Biologie aan Plymouth University in het Verenigd Koninkrijk, en besloot zich daarna te specialiseren in het effect dat zuurstof in het water heeft op verschillende habitats. Gedurende deze periode besloot de Canadees ook een opleiding ‘geavanceerde duik instructeur’ te volgen. Daardoor kon Scott tijdens zijn vakanties gaan zwemmen in de glaciale wateren die Ijsland omringen, wat volgens de dierenverzorger een grote bijdrage was aan zijn expertise in de onderwaterwereld. Scott voelt zich volledig thuis in Blankenberge en heeft plannen om een cursus Nederlands te volgen. ‘’Ik heb Japans al onder de knie en wil nu ook graag Nederlands leren, want de taal kennen is de eerste stap in integratie.’’ sluit de nieuwe hoofddierenverzorger van SEA Life Blankenberge af.