Fotoverslag: Tykkimäki en Linnanmäki 2014

Tijdens deze tijden van corona blikken we graag terug op leuke reizen die de afgelopen jaren gemaakt werden. In 2014 trokken Rudy, Hillde, Wim en André er op uit naar Rusland om daar de parkjes te gaan verkennen. Ze sloten de reis af in Finland en ook daar bezochten ze 2 pretparken. De leuke foto’s die ze trokken willen we graag met jullie delen.

 

Zo kwamen ze terecht in Tykkimäki en Linnanmäki. Tykkimäki is een kleinschalig pretparkje terwijl Linnanmäki een van de drie grote pretparken van het land is.

 

Tykkimäki:

Tykkimäki is een klein Fins pretparkje ten oosten van Helsinki. Het park heeft 1 rollercoaster, dit is een Powered Coaster van Mack Rides. De achtbaan heeft de naam Idän Pikajuna gekregen en heeft een Indisch thema. Idän Pikajuna is van het model Blauer Enzian dat we onder andere ook kennen van Freizeit-Land Geiselwind en Thorpe Park.

Linnanmäki is het oudste park van Finland en werd opgericht in 1950. In het park vind je een mooie mix tussen oude en moderne attracties. Enkele van de grootste zijn een schommelboot, een topspin en een Rapid River, maar het park biedt ook acht achtbanen. Vuoristorata is de oudste achtbaan van het park. Deze houten achtbaan werd geopend in 1951 en heeft nog steeds een brakeman die het treintje moet afremmen. Ukko is ook een opmerkelijke achtbaan, deze SkyLoop-achtbaan werd gebouwd door Maurer Rides en heeft een lifthill die verticaal omhoog gaat en je zelfs even ondersteboven laat hangen. Even speciaal is Kirnu, een ZacSpin Coaster, gebouwd door Intamin amusement Rides. Bij deze achtbaan lijkt het alsof je doorheen een knikkerbaan gaat.