Fotoverslag: Op wereldreis naar Xetulul in Guatemala

In deze tijden van corona, waar internationaal reizen niet meer zo vanzelfsprekend is, kijken we graag terug naar tijden waarin dit nog wel de normaalste zaak van de wereld was. We maakten van de lockdown gebruik om ons parkoverzicht verder uit te breiden naar meer dan 500 verschillende parken, verspreid over meer dan 30 landen wereldwijd.

 

Vandaag keren we terug in de tijd. We volgen Zolex Robin mee op reis door Guatemala. Ditmaal bezoeken we het pretpark Xetulul. Xetulul is een van de belangrijkste pretparken in Guatemala en is vooral bekend van de achtbaan Avalancha die maar liefst 8 inversies heeft. Daarmee had de achtbaan 17 jaar lang het meeste inversies op een rollercoaster in Noord-Amerika. Zelfs vandaag is de achtbaan nog steeds mede-recordhouder, samen met Steel Curtain in Kennywood.

Verder heeft het park nog 2 andere rollercoasters die meer familievriendelijk zijn. Xetulul is een echt themapark met veel Europese familieattracties en thrillrides, gecombineerd met een aantal attracties van lokale fabrikanten. Zo is er een top spin, zweefmolen, splash battle, schommelschip, air race en vele andere attracties.