Fotoverslag: Busch Gardens Tampa

In deze tijden van corona, waar internationaal reizen niet meer zo vanzelfsprekend is, kijken we graag terug naar tijden waarin dit nog wel de normaalste zaak van de wereld was. We maakten van de lockdown gebruik om ons parkoverzicht verder uit te breiden naar meer dan 500 verschillende parken, verspreid over meer dan 30 landen wereldwijd.

 

Busch Gardens Tampa is een Amerikaans pretpark gelegen in de staat Florida. Het is een combinatie van een pret- en dierenpark omgeven in groen. Het park telt vele rollercoasters en daarvan is SheiKra een van de bekendste. Het is een Dive Coaster gebouwd door de Zwitserse fabrikant B&M dat bij opening de grootste in zijn soort was. Kumba is een grote looping coaster die 7 keer overkop gaat en eveneens gebouwd werd door B&M. Montu is de derde rollercoaster van deze fabrikant en is een Inverted Coaster die 7 keer overkop gaat. Verder is er nog de multi-launch-coaster Cheetah Hunt die gebouwd werd door Intamin Amusement Rides.