Fotoalbum: Isla Magica – april 2013

Isla Mágica is een Spaans pretpark gelegen in Sevilla in de regio Andalusië in het zuiden van het land. Het pretpark werd opgericht in 1997 op de oude terreinen van de wereldexpo van 1992. Het park biedt vele attracties aan voor jong en oud.

Isla Mágica heeft twee achtbanen. Tren de Potosí is een familieachtbaan gebouwd door het onbekende Italiaans bedrijf C&S, het is de enige achtbaan die de fabrikant ooit bouwde. De andere achtbaan is veel groter, het gaat om Jaguar, een Suspended Looping Coaster (SLC) van de Nederlandse fabrikant Vekoma. Deze heeft de gekende standaard lay-out, maar met een extra helix op het einde. Wat de achtbaan ook anders maak dan de andere, is dat deze in 2011 nieuwe comfortabele trainen kreeg met een soort van harnas in plaats van de vervelende schouderbeugels. Daarmee is het een toppertje in haar soort!

Verder heeft het pretpark nog heel wat andere attracties zoals een vrije val toren. Een splash battle, een log flume attractie (ook wel boomstammetjes genoemd in de volksmond), een schommelschip, een splash boot die je tegen 50 km/u in het water jaagt, een 4D cinema, verschillende carrousels en kinderattracties, een zweefmolen, water attracties en een waterpark.