Fotoalbum: Domein van de Grotten van Han – mei 2020

Op een zonnige zaterdag trokken we onze wandelschoenen aan om het wildpark van de Grotten van Han eens nader te bekijken. Tijdens de coronamaatregelen werden de grotten zelf afgesloten voor het publiek. We waren hier dan ook om het wildpark eens onder het vergrootglas te houden en niet om stalagmieten of stalactieten te bekijken.

Een vergrootglas hadden we niet nodig want het wildpark is een gigantisch domein van maar liefst 250 hectare! Bezoekers kunnen het traject van 5,5 kilometer te voet of met een Safari-Car afleggen. In het park kunnen bezoekers de Europese Big 5 bewonderen. Het gaat over de bizon, de wolf, de bruine beer, de lynx en de veelvraat. Het park herbergt natuurlijk nog vele andere diersoorten zoals everzwijnen, rendieren, przewalskipaarden, sneeuwuilen, moeflons, vossen, dam- en edelherten, …

De diersoort die hier het meest indruk op ons wist te maken was ongetwijfeld de bruine beer. De verblijven van de bruine beren zijn hier prachtig en ruim aangelegd. We zagen er zelfs eentje uit een hoge boom klimmen. Zoiets klinkt niet spectaculair, maar het was alvast een van de meest spannende taferelen die de Themeparkfreaks meemaakten tijdens de coronacrisis.