Eerste testritten vinden plaats op hoogste en snelste Bobsled Coaster ter wereld

Het Oostenrijkse pretpark Wiener Prater zal dit jaar verschillende nieuwe attracties openen waaronder drie achtbanen. Ondertussen zijn de werken aan de Bobsled Coaster in een razendsnel tempo vooruitgegaan en zijn zelf de eerste testritten al achter de rug!

 

Meteen na het aankomen van de eerste trackdelen voor de nieuwe Bobsled Coaster in het Oostenrijkse pretpark Wiener Prater, gingen de bouwwerkzaamheden de hoogte in. De bouwwerken hebben sindsdien nog geen moment stilgelegen en de updates op onze bouwpagina zijn er bijna dagelijks. Midden mei werd het laatste trackdeel geplaatst, een paar dagen later werden de eerste karretjes op de baan gezet en ondertussen zijn de eerste testritten al achter de rug.

Het is de Duitse fabrikant Gerstlauer die instaat voor de bouw van de rollercoaster. De achtbaan heeft een snelheid van 60 km/u en is 24 meter hoog. Daarnaast heeft de achtbaan een steile maar vrij stille kettinglift en een parcours van in totaal 610 meter. Hiermee is het zowel de snelste, hoogste en langste Bobsled Coaster ooit gebouwd en snoept het de records af van Tiki Waka in Walibi Belgium.

 

Foto’s: The Red Coaster Channel