Eerste rollercoaster track komt aan in gloednieuw pretpark Ticiland

Zwitserland krijgt er een nieuw pretpark bij in 2020. Het nieuwe pretpark krijgt de naam Ticiland en komt te liggen vlak bij de Duitse grens. Vorig jaar gingen de bouwwerkzaamheden van start en ondertussen zijn de eerste trackdelen aangekomen voor de rollercoaster van het park.

 

Fantastisch nieuws voor Zwitserland. Ondanks dat we het land allemaal kennen van topconstructeurs zoals Bolliger & Mabillard (B&M) en Intamin Amusement Rides had het land amper twee kleine pretparkjes. Daar komt volgend jaar met Ticiland een derde pretpark bij dat zich niet alleen op kinderen zal richten maar ook op de volledige familie.

Het pretpark komt te liggen in het Zwitserse dorpje Stein am Rhein, vlak bij de grens met Duitsland. Je zal zelfs geen Zwitsers wegenvignet moeten aanschaffen om het pretpark te bezoeken. Ticiland zal gevestigd zijn aan de Rijn, ten westen van het Bodenmeer. Het pretpark zelf zal in eerste instantie volledig indoor gevestigd worden waardoor het jaarrond geopend zal zijn. Volgend jaar staat er al een eerste uitbreiding op het programma die deze keer outdoor zal zijn, ideaal voor tijdens de zomer.

De bouwwerken gingen eind vorig jaar van start met de bouw van de grote hal. De voorbije maanden werd er hard doorgewerkt ondanks de coronacrisis. Zo werd in maart de hal volledig dicht gemaakt en gingen in april de werken aan de binnenkant van het complex verder. Begin juni werd er gestart met de bouwwerkzaamheden aan de verschillende gebouwen in het complex en ondertussen zijn de eerste trackdelen voor de achtbaan aangekomen!

Achter het project staat bedenker Peter Habluetzel en mede oprichter Markus Mack-Even, die integraal onderdeel was van het ontwikkel- en managementteam van IMG World of Adventure, een groot indoor themapark in Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten. Ticiland wordt ongeveer een voetbalveld groot en zal in het teken komen te staan van de Zwitserse regio Tecino. Het totale project zal ongeveer 15 miljoen Zwitserse frank, oftewel zo’n 13,7 miljoen euro kosten.

Welke attracties er precies in het pretpark komen, zal later bekend worden gemaakt. Toch spreekt Ticiland over een pretpark dat geschikt zal zijn voor jong en oud met o.a. een achtbaan, botsauto’s, glijbanen, een vrijevaltoren en thrillrides. Buiten de hal zal een elektrische Formule 1-racebaan voor kinderen komen te liggen alsook een waterattractie. In een promovideo is alvast een achtbaan prominent te zien.

 

Foto’s: Ticiland