Eerste bootje Piraten in Batavia is gearriveerd in Europa-Park

Het Duitse Europa-Park bouwt ook in coronatijden ijverig verder aan de nieuwe darkride Piraten in Batavia. Zo ontving het park op 27 mei het eerste bootje waar passagiers plaats in zullen nemen alvorens ze ondergedompeld worden in het nieuwe verhaal van de darkride. De familie Mack, de eigenaars van het pretpark, namen als eerste plaats in het gloednieuwe bootje.

 

De originele darkride van Piraten in Batavia werd in 2018 bijna volledig in de as gelegd. Tijdens een ritje ging je als bezoeker in een bootje zitten, waarna je door verschillende scènes voer. De rit duurde ongeveer zeven minuten.

Na de verwoestende brand bleef Europa-Park niet bij de pakken zitten en er werd snel na de verwoestende brand bekendgemaakt dat de attractie zal heropgebouwd worden. De vernieuwde attractie zou ook gebruikmaken van moderne technieken. Ook het verhaal wordt onder handen genomen. De nieuwe attractie zal het verhaal vertellen van Bartholomeus van Robbemond. Samen met zijn otter Jopie zoekt hij de legendarische dolk “De vuurtijger” uit Batavia.

Het park ontving op 27 mei het eerste nieuwe bootje voor deze attractie. Dit bootje werd dan ook meteen ingehuldigd door de familie Mack.

 

Op 17 mei publiceerde het park al een tweede video over The Making of: Piraten in Batavia. In deze video staat het ontwerp en techniek centraal. In de video wordt er ook een exclusief bezoek gemaakt aan Mack Rides, waar de boten van de nieuwe darkride gebouwd worden.

 

 

Meer info, alsook de eerste video van The Making of: Piraten in Batavia, kan je hier terugvinden.

 

Bron en foto: Europa-Park