Eerste attractie komt tot leven in nieuw themagebied Energylandia

In het Poolse pretpark Energylandia werd de afgelopen maanden hard gewerkt aan de nieuwe themazone Aqualantis. In deze zone zullen later dit jaar twee achtbanen openen, een Twist & Splash bootvaartje en een Disk’O Coaster. Het is deze laatste attractie die als eerste volop getest wordt.

 

Energylandia investeert ook dit jaar sterk in het park. Met de nieuwe themazone Aqualantis komt er een groots gebied bij met als blikvanger een kanjer van een achtbaan. Deze baan krijgt de naam Abyssus en werd gebouwd door Vekoma. Hoewel de track compleet lijkt te zijn is het wachten op de treintjes, vooraleer de eerste testritten plaatsvinden. Ook de track van een tweede achtbaan, die vooraf niet aangekondigd werd, is compleet en wacht op haar treintje. Het gaat dan om een Family Boomerang Coaster, het tweede exemplaar van dit type dat het park bouwde.

Behalve de achtbanen komt er ook een grote Twist & Splash bootvaart in de zone, waarvan momenteel aan de vaargeul gewerkt wordt en een bescheiden vrijevaltoren. Verscholen tussen de gebouwen ontdekten we ook nog een Rock’N Tug attractie gebouwd door Zamperla.

De eerste attractie die in het gebied tot leven kwam is de Disk’O Coaster die de naam Disco Coaster zal dragen. Deze attractie eveneens gebouwd door Zamperla draait momenteel volop testritjes.

 

 

Meer bouwupdates over deze zone vindt u hier.

Bron en foto: Fomo Coaster