Center Parcs en Sunparks openen alle subtropische zwembaden in België op 1 juli

Vanaf 1 juli 8.30 uur in de ochtend kunnen Center Parcs en Sunparks gasten weer genieten van de subtropische zwembaden tijden hun verblijf. Dan gaan de vier grote Aqua Mundo en Aquafun zwembaden weer open. Er zijn verschillende veiligheids – en gezondheidsmaatregelen genomen waardoor zwemmen, racen op de glijbanen en je laten meesleuren in de wildwaterbaan aangenaam is.

 

De opening is goed nieuws voor de gasten van de beide ketens van vakantieparken. Erwin Dezeure is blij dat Belgen nu hun vakantieplannen kunnen maken voor vakantie in eigen land: “Veel van onze gasten kozen sinds de heropening van onze vakantieparken op 8 juni ervoor om hun verblijf uit te stellen of te verplaatsen naar Nederland, Duitsland of Frankrijk waar de zwembaden bij Center Parcs wel open mochten. Nu de zwembaden weer open zijn kunnen gasten weer genieten van ons volle aanbod en op vakantie in eigen land, de onzekerheid is nu weg.”

 

Voor de opening worden verschillende veiligheidsmaatregelen genomen. Er wordt gewerkt met een maximum aantal gasten en tijdsloten waardoor de 1,5 meter afstand ten opzichte van andere gasten kan worden gewaarborgd. Daarmee kan zo’n 10 vierkante meter per persoon worden gegarandeerd. De openingstijden worden ruimer en daarnaast betreden de badgasten het zwembad via een speciale ingang met de zwemkleding al aan. Na het zwemmen kan er niet worden gedoucht, maar wel gebruik worden gemaakt van de omkleedcabines. Het is een reeds beproeft concept volgens Dezeure: “Deze maatregelen werken uitstekend in de ons omringende landen, de gasten reageren hier veelal positief op en hebben begrip voor de maatregelen. Afhankelijk van de drukte op het park bepalen we hoe lang de tijdssloten zijn, hierdoor heeft iedereen de mogelijkheid om meerdere malen van het zwembad gebruik te maken tijdens het verblijf.”

 

6 subtropische zwembaden

Alle vier de vakantieparken van Center Parcs in België hebben een Aqua Mundo subtropisch zwembad. Met meer dan 4000 vierkante meter zwemplezier heeft Erperheide het grootste zwembad. De Vossemeren heeft dan weer de langste wildwaterbaan van België van bijna 170 meter. Het zwembad van Les Ardennes heeft een duo-racer glijbaan om wedstrijdjes te kunnen doen tegen je broertje of zusje of tegen je ouders. Center Parcs Park De Haan heeft het meest recente vernieuwde zwembad, naast de bestaande glijbanen beschikt het park nu ook over een spiksplinternieuwe wildwaterbaan. Ook de Sunparks parken bieden volop zwemplezier in de Aquafun subtropische zwembaden. Het grootste is te vinden op Kempense Meren. Op Sunparks Oostduinkere wordt volgende week het outdoor waterpark in gebruik genomen.

 

Wellness en indoor speelpleinen ook open

Naast de subtropische zwembaden, gaan de indoor speelpleinen en de wellness ruimtes de gasten vanaf 1 juli verwelkomen mits inachtneming van de veiligheidsvoorschriften.