ZOO Planckendael: nieuw record voor de ooievaar

Het ooievaarsgeklepper klonk nooit eerder zo luid. De ooievaarskolonie van ZOO Planckendael breidt nog verder uit en vestigt opnieuw een record. Dit jaar telt Planckendael maar liefst 77 nesten in het park. Dat zijn 11 nesten meer dan in 2019 en dat belooft alvast voor het aantal jongen die nu volop komen piepen uit hun ei. Mis de beelden in bijlage niet!

 

De grootste ooievaarskolonie van het land bestond vorig jaar uit 160 vogels, nu tellen de Planckendaelverzorgers ruim 180 vogels. De koppels zijn gesetteld op hun nest en zijn volop aan het broeden. Hopelijk levert dit recordaantal nesten ook een recordaantal jongen op dit jaar. Momenteel telt ZOO Planckendael al een 25-tal ooievaarskuikens die tussen de 1 à 14 dagen oud zijn.

Dit jaar plaatste het park bovendien een camera op één van de nesten. De mannelijke bewoner van dit nest is een uitzonderlijk goede huisvader die regelmatig het broeden overneemt van zijn vrouw. De nieuwe man! Hij brengt elk jaar een mooi aantal ooievaarskuikens mee groot. Dit jaar kreeg het koppel zelfs 5 kuikens, terwijl een gemiddeld ooievaarsnest vaak 2 à 3 jongen gemiddeld telt.

Kijk zeker mee naar de unieke beelden