UK Trip 2019: Dag 8 – Credit hunting op 6 locaties

Tijdens deze tijden van corona nemen we jullie graag mee naar vorig jaar, toen we nog wel gewoon naar onze geliefde pretparken konden gaan. In april 2019 gingen 4 echte credithunters op jacht in het Verenigd Koninkrijk. Benjamin, Jos, Lennert en Jonathan trokken er 13 dagen op uit om de grootste en kleinste pretparken van het land onveilig te maken.

 

Op onze achtste dag bezochten we maar liefst 6 locaties die goed waren voor een totaal van 13 credits. We begonnen de dag met Funland at the Tropicana dat tijdens dit openingsjaar 2 nieuwe rollercoasters had. Daarna reden we door naar Animal Farm Adventure Park, een kleinschalig dierenpark met een achtbaan. Het grootste park van de dag was Brean Theme Park. Het park herbergt 4 achtbanen. Helaas was de bijzondere Zyklon Coaster met een looping gestald, waardoor we deze helaas niet konden uitproberen.

Ten slotte reden we nog naar Crealy Adventure Park, Funder Park en de kermis van Funderworld. Deze laatste kermis hanteerde een inkomprijs, waarna je alle attracties onbeperkt kon uitproberen. Als we dit op voorhand wisten, dan hadden we hiervoor meer tijd uitgerokken, want er stonden enorm veel leuke attracties.

 

Funland at the Tropicana:

De Tropicana, voorheen een plek met een buitenzwembad, ligt in de Engelse badplaats Weston-super-Mare. Deze iconische toeristentrekpleister heropende in 2015, na vijftien jaar sluiting, met de oprichting van het Bay Café, een moderne en levendige café en lounge. De locatie biedt nu multifunctionele binnen- en buitenruimtes voor evenementen. Ook achtbaanliefhebbers komen er aan hun trekken. Ze kunnen er een ritje maken op Wacky Worm en Wild Mouse.

 

Animal Farm Adventure Park:

In het Britse Berrow kunnen gezinnen genieten van een leuk dagje uit in het themapark Animal Farm Adventure Park. Dit parkje is in principe een kinderboerderij waar vooral boerderijdieren centraal staan, maar kinderen kunnen er ook oog in oog komen te staan met exotische reptielen. In het park zijn er ook verschillende attracties terug te vinden, waaronder de achtbaan Caterpillar. Deze achtbaan kent de typische Big Apple-layout.

 

Brean Theme Park:

Brean Theme Park is een Engels pretpark in het kustplaatsje -je raadt het nooit- Brean, vlakbij Burnham-on-Sea. In dit parkje vinden we maar liefst vier achtbanen terug. Het was vooral de Crazy Loop, een achtbaan van Pinfari met een looping, waar we een ritje op wilden maken, maar het lot besliste daar echter anders over. Het achtbaantreintje bleek meermaals tot een volledige stilstand te komen op het circuit. Gelukkig was er nog de Astro Storm om onze honger naar thrills te stillen. Deze indoor-rollercoaster van formaat draaide voordien nog haar rondjes in het befaamde Blackpool Pleasure Beach als Space Invader 2.

 

Crealy Adventure Park:

Crealy Theme Park & Resort, voorheen Crealy Adventure Park & Resort, is het grootste attractiepark in Zuidwest Engeland. Het themapark bevindt zich op meer dan 100 hectare platteland en bestaat ook uit een groot lodge-, glamping- en campingpark met accommodaties die entertainment-, sport- en recreatiefaciliteiten aanbieden. Wij bezochten het park voornamelijk voor de drie achtbanen die het park rijk is. Herbeleef deze dag samen met ons en geniet van het fotoalbum.

 

Funder Park:

Funder Park is een piepklein parkje in het Engelse Devon dat geopend werd in 2003. In het park zijn er voornamelijk attracties voor de allerkleinsten. Sinds 2015 staat er ook een achtbaan opgesteld in het park. In 2015 draaide de achtbaan Happy Caterpillar met een Big Apple-layout er haar rondjes. De achtbaan verbleef er echter maar tijdelijk. In 2016 werd deze ingeruild voor de achtbaan Wacky Worm die dezelfde layout kent. 

 

Funderworld:

Funderworld is een grote kermis die doorheen het Verenigd Koninkrijk reist. Het bijzondere aan deze kermis is dat bezoekers er, net zoals bij een doorsnee pretpark, een vaste toegangsprijs betalen en daarna de hele dag ongelimiteerd kunnen genieten van de attracties. Tijdens ons bezoek maakten we ritjes op drie achtbanen van de kermisexploitant Darren Matthews. Het gaat over een Go Gator, de Crazy Mouse en de Caterpillar Family Roller Coaster.