Testritten begonnen op nieuwe achtbaan Hersheypark

Terwijl er nog naarstig gewerkt wordt aan het nieuwe inkomgebied Chocolat Town in Hersheypark gingen de eerste testritten van start op de nieuwe achtbaan Candymonium. Het park deelde een filmpje van deze eerste ritjes en het lijkt er op dat deze baan zeer pittig zal worden.

 

De nieuwe achtbaan Candymonium is de grote blikvanger van het nieuwe themagebied Chocolat Town in Hersheypark dat meteen ook de nieuwe ingang van het park zal vormen. De achtbaan kwam onlangs tot leven tijdens de eerste testritjes.

 

 

Candymonium

Candymonium is met een hoogte van 64 meter, een snelheid van 122,3 km/h en een lengte van 1413,1 meter de hoogste, snelste en langste achtbaan in het park. Tijdens de rit razen de treinen over zeven airtimeheuvels, doorheen een 123° Hammerhead bocht na de eerste Camelback en een grote bocht rond de iconische Kisses fontein van het park. De achtbaan werd gebouwd door B&M.

Voor het thema van de nieuwe achtbaan is het park terug naar zijn roots gegaan. Zo zijn de drie treinen op de baan gethematiseerd naar elks een ander snoepje uit de line-up van de Hershey chocolade: de Hershey’s Kisses, Reese’s Peanut Butter Cups en Twizzlers.

 

Het volledige bouwproject en de testritten kan u hier op de voet volgen.

 

Bron en foto Hersheypark