Sfeerverslag: The Big Sheep – 19/04/2019

Tijdens een grote achtbaantrip doorheen het Verenigd Koninkrijk hield een horde Themeparkfreaks halt in het hartveroverende parkje The Big Sheep. Het park staat volledig in het teken van schapen, maar het leven op de boerderij wordt er ook in de kijker gezet. In het park kunnen bezoekers genieten van verschillende dierenshows, een dierenstal en restaurants. Maar er zijn ook enkele echte attracties terug te vinden, zoals een binnenspeeltuin, een kettingmolen en een achtbaan! We waren van plan om maar enkele uurtjes te vertoeven in dit kleine parkje, maar het park wist ons veel langer te entertainen!

 

Het boerenleven combineren met een pretpark? Het kan! The Big Sheep is het schoolvoorbeeld bij uitstek om dat te bewijzen. Na aankomst werden we hartelijk verwelkomd door enkele kassiersters. Al snel hadden we door dat hier ging over een authentieke ‘happy place’ en niet over een doordeweeks Engels parkje met attracties.

Aan de kassa kon ik een folder bemachtigen met daarop de showtijden van het park. Het park stak het blijkbaar niet onder stoelen of banken dat ze een ‘peepshow’ aanbieden! Het gaat uiteraard over een kindvriendelijke ‘peepshow’, want tijdens deze show wordt er live voor het publiek een schaap gladgeschoren. Hilarische marketing!

Als echte ‘achtbaangekkies’ waren we hier niet voor de peepshow. Tijdens ons bezoek heette de achtbaan van het park nog Big One, maar ondertussen gaat de baan door het leven als Rampage. De achtbaan komt uit de stallen van Zierer en werd in 2016 geopend in The Big Sheep. Voordien draaide ze haar rondjes in het Britse winkelcentrum New MetroLand. De layout van deze keverachtbaan is alvast niet alledaags, omdat ze net speciaal ontworpen werd voor het winkelcentrum.

We moesten nog een uurtje wachten vooraleer de achtbaan bezoekers mocht ontvangen. We pikten dus maar al te graag de eerste ‘schapenshow’ mee om ons te laten onderdompelen in de sfeer van het park. De show was duidelijk voor de allerkleinsten bedoeld, maar dat maakt het niet minder ludiek of zelfs niet minder educatief voor volwassenen. Tijdens de show werden er diverse verschillende ooien uit verschillende Europese regio’s voorgesteld.

Na de show maakten we snel een rondje doorheen de stallen van het park, waarbij we vertederd werden door vele verschillende lammetjes en andere welpen.

De tijd was aangebroken voor een ritje op de achtbaan en om de enige credit van het park te scoren! De achtbaan strekt zich over een vrij grote oppervlakte uit en geeft een amusante rit weg. Je krijgt ook hier zelfs twee ritjes per beurt!

Op een boogscheut van The Big Sheep ligt er nog een ander pretpark, namelijk The Milky Way Adventure Park. We verlieten ’s middags dan ook The Big Sheep om onze trip verder te zetten richting The Milky Way Adventure Park. Volgens de theorie zouden we de tweede helft van deze dag spenderen in dat park. The Milky Way Adventure Park klonk alvast als een veelbelovend park, want het won meerdere prestigieuze prijzen, maar we hielden het daar veel sneller voor bekeken dan verwacht. Voor de ene of andere gekke reden wilden we terug naar The Big Sheep! Er stond daar zelfs nog een schapenrace op de planning!

Het klinkt allicht gek, maar het gezellige The Big Sheep had toch een zekere aantrekkingskracht op ons. In de latere namiddag zijn we dus teruggekeerd naar The Big Sheep om er alsnog het maximum uit onze dag te halen. We maakten met plezier nog enkele ritjes op de niet zo zeer spectaculaire achtbaan en de kettingmolen van het park.

Ding Ding!! Place your bets, gentlemen! De tijd was aangebroken voor de enige echte schapenrace! Het was duidelijk al wat drukker geworden in het park, want op de tribune stonden erg veel mensen klaar om de schapenrace te aanschouwen. Medewerkers van het park verkochten ‘pins’ met bepaalde kleuren. Voor één pond kon je een pin kopen en de kleur van je pin bepaalt op welk schaap jij inzet. Mijn pond werd ingezet op groen en ik ging dan ook lustig supporteren voor ‘mijn schaap’.

De schapen droegen ook teddyberen als ‘jockeys’ op hun rug. Als de teddybeer van de rug valt, dan wordt het schaap ook gediskwalificeerd en valt deze dus ook uit de race. Het groene schaap werd niet gediskwalificeerd, maar kwam als voorlaatste aan. Mijn pond was dus volledig vergokt, maar deze was zeker iedere penny aan plezier waard!

Van al dat supporteren krijg je dorst. We zochten alvast een shop waar er drankjes te koop waren, maar we tuimelden binnen in een zeer bijzondere winkel. Blijkbaar stookt The Big Sheep haar eigen jenever en brouwt het ook nog eens haar eigen biertjes. Voor jenever waren we niet echt in de stemming, maar een lekker streekbiertje kon wel smaken na een dag als deze. De Baa-Tenders Best, Golden Pig en Shepherd’s Run zijn enkele voorbeelden van de namen van deze streekbiertjes. De winkelbediende liet ons alvast eens proeven van het hele assortiment. Eenmaal we ons favoriete biertje gekozen hadden wisten we een tafel en een bankje in het park uit te kiezen om daar na te genieten van deze absurde, maar zeer amusante dag in The Big Sheep.