Ook Oostenrijk kondigt heropening van de parken aan

Alweer goed nieuw in verband met het coronavirus. Deze keer komt het uit Oostenrijk want daar mogen de pretparken binnenkort weer open, dat heeft de regering beslist in haar exit-plan. Verschillende pretparken reageerden ondertussen al verheugd op de beslissing van de overheid.

 

Na Duitsland en Nederland heeft nu ook Oostenrijk haar exit-plan bekend gemaakt. Daar werd expliciet over dierentuinen en pretparken gesproken en nu blijkt dat we snel een heropening kunnen verwachten. Dierentuinen mogen al zeer binnenkort open en pretparken volgen later deze maand.

 

Exit-plan:

In het exit-plan dat gepresenteerd werd is bekendgemaakt dat dierentuinen de deuren vanaf 15 mei mogen openen, dat is volgende week vrijdag al. Pretparken mogen twee weken later open op vrijdag 29 mei. Ook andere toeristische attracties en hotels mogen vanaf die datum geopend worden.

Ondertussen hebben al verschillende Oostenrijke pretparken laten weten te zullen openen op deze datum. Het was Fantasiana, vlak bij de Duitse grens gelegen, dat als eerste park de heropening aankondigde. Ook Freizeitpark Familienland, eveneens niet ver gelegen van de Duitse grens, liet ook weten meteen op 29 mei te zullen heropenen.

 

Wiener Prater en Familypark:

De grootste pretparken van Oostenrijk, Familypark en Wiener Prater, beiden gelegen in het oosten van het land, hebben voorlopig nog niet gereageerd op het nieuws. Waarschijnlijk bekijken ze welke openingsdatum praktisch haalbaar is voor ze communiceren met de fans.

Belangrijk te vermelden is wel dat de heropening op 29 mei het plan van de overheid is, maar dat er nog een finale bevestiging moet komen. Er bestaat dus nog een kans dat de opening alsnog met een week of twee zal worden uitgesteld.