Ook Efteling kondigt heropeningsdatum aan

Na diverse andere parken in Nederland, kondigt nu ook het grootste pretpark van de Benelux een heropeningsdatum aan. De Efteling gaat weer bezoekers verwelkomen vanaf woensdag 20 mei. Dat heeft het park beslist na overleg met de veiligheidsregio’s en de gemeente.

 

De Efteling, het grootste pretpark van de Benelux, zal opnieuw openen op woensdag 20 mei. In samenspraak met de veiligheidsregio’s kiest men voor een stapsgewijze opening. Na een kleine, interne proef zal er op zaterdag 16 en zondag 17 mei een speciaal evenement plaatsvinden voor verblijfsgasten en personeelsleden met hun gezin. De twee dagen erna, maandag 18 en dinsdag 19 mei, wordt er getest met een kleine groep abonnementhouders.

 

Het park neemt diverse maatregelen om de veiligheid van de bezoekers te garanderen. Het park zal werken met een maximumcapaciteit die gelijk is aan maximaal 33% van de normale bezoekerscapaciteit. Een bezoek moet verplicht online gereserveerd worden. Dat geldt ook voor abonnementhouders. Daarnaast werden de attracties en souvenirwinkels aangepast. Op verschillende plaatsen werden plexiglasschermen geplaatst. Het Sprookjesbos zal een vaste looproute krijgen.

 

De horecagelegenheden in het park zullen voorlopig enkel werken met afhaalpunten. Op 1 juni zullen ook de terrassen en restaurants opnieuw openen, met een maximumbezetting van 30 personen.