Medeoprichter neemt afscheid van Attractiepark Toverland

Caroline Kortooms heeft besloten om Toverland te gaan verlaten na 20 jaar Algemeen Directeur te zijn geweest. Het Algemeen Directeurschap droeg ze in november 2019 over aan Jean Gelissen jr. en het afgelopen halfjaar was Caroline werkzaam als Leider Visie en Bedrijfscultuur. Onder leiding van Caroline werd Toverland in nog geen 20 jaar tijd één van de meest toonaangevende attractieparken van Nederland. Caroline zet haar carrière voort als inspirator op het gebied van bedrijfscultuur, leiderschap en communicatie. In het najaar volgt de officiële afscheidsreceptie.

 

Toverland ontstond in 1996, toen Jean Gelissen sr. zijn zus Caroline vroeg om samen met hem een attractiepark te ontwikkelen. Sinds de opening op 19 mei 2001 is Toverland onder leiding van Caroline uitgegroeid tot een toonaangevend attractiepark dat zich niet alleen onderscheidt in haar themagebieden en attractieaanbod, maar ook in haar visie en bedrijfscultuur. “Ik ben Jean sr. enorm dankbaar dat hij mij gevraagd heeft om samen Toverland op te bouwen”, vertelt Caroline. “Het is ons levenswerk geworden. Het is ongelofelijk wat we hebben mogen doen. Ik heb enorm genoten van mijn tijd bij Toverland.”

 

Nieuwe uitdaging

Dankzij de medewerkers van Toverland heeft Caroline haar talenten maximaal mogen ontwikkelen. “De keuze om Toverland te verlaten was heel moeilijk, maar ik ben klaar voor een nieuwe uitdaging”, aldus Caroline. “Mijn passie ligt nu in het inspireren van andere bedrijven met de kennis en ervaring die ik in Toverland heb opgedaan. Nu Jean jr. aan het roer staat van Toverland en blijft koersen op een gasttevredenheid van een 9+, kan ik met een gerust hart mijn vleugels spreiden.” Caroline gaat verder als specialist op het gebied van bedrijfscultuur, leiderschap en communicatie. Op haar website www.carolinekortooms.nl vertelt ze hier meer over.

 

Afscheidsreceptie

Caroline heeft vandaag haar officiële laatste werkdag en in het najaar vindt de afscheidsreceptie plaats. Ze wil iedereen bedanken voor de talloze magische gelukservaringen die ze samen gecreëerd hebben en is ervan overtuigd dat er nog vele magische momenten zullen volgen.

 

Het directieteam bestaat nu uit Jean Gelissen sr. (Algemeen Directeur Gelissen Group), Jean Gelissen jr. (Algemeen Directeur Toverland) en Paul Oomen (Technisch Directeur Toverland).