Legoland Billund stelt opening nieuw themagebied en attracties uit

Terwijl het Deens pretpark Legoland Billund zich voorbereidt op een mogelijke heropening op 8 juni, heeft het park ook slecht nieuws te melden. Deze zomer zou het park normaal gezien de nieuwe themazone The Lego Movie World openen, maar door omstandigheden die veroorzaakt werden door de coronacrisis moet men dit uitstellen tot volgend jaar.

 

De heropening van het Deense pretpark Legoland Billund komt dichterbij, maar het beloofde nieuwe themagebied The Lego Movie World zal dit jaar niet klaar geraken. Dit omwille van de vertraging in de fabricage van de attracties. De leveranciers kunnen de attracties niet tijdig leveren.  Het park beloofd wel dat uitstel geen afstel is, volgend jaar zal de zone zonder probleem moeten openen.

 

The Lego Movie World

De nieuwe themazone zal een oppervlakte van 5000 m2 beslaan. In deze zone zullen meerdere nieuwe attracties te vinden zijn. Belangrijkste attractie wordt een flying theatre. Hierbij zitten bezoekers in een grote simulator die in de lucht zweeft, het gevoel van vliegen wordt gecreëerd dor de bewegingen van de stoeltjes. Ondertussen is er op een groot 180 graden scherm een film te zien. Uiteraard mogen wind-, mist- en geureffecten niet ontbreken. Het wordt het eerste flying theater van Scandinavië. Het attractietype maakt ook al deel uit van Lego Movie World in Florida. Deze attractie wordt gebouwd door het Taiwenese bedrijf Brogent Technologies

Vervolgens zal , net zoals in Florida, een kindervrije val Unikitty’s Disco Drop de jonge kinderen thrill bezorgen en in een speeltuin met een 10 meter hoge toren – Benny’s Play Ship – zullen zich kunnen uitleven op klmtuigen. Tot slot bouwt men in Denemarken ook een vliegtuigmolen. Het gaat hierbij om een Aerobat attractie van bouwer Technical Park. Hierin kunnen inzittende zelf invloed uitoefenen op de vleugels en min of meer zelf beslissen hoeveel rollovers ze maken. Een zelfde soort attractie is al te vinden in het Franse Dennlys Parc.

Het nieuwe themagebied zal 40 Lego-modellen bevatten. Daarnaast maakt men plaats voor verschillende fotoplekken, waaronder de dubbeldekkerbank van hoofdpersonage Emmett. Lego Movie World bevindt zich in het gebied achter de achtbaan X-treme Racer en zal kunnen worden betreden vanuit zowel Adventure Land als Polar Land.

 

Bron: Legoland Billund