Fotoalbum: Etnaland – augustus 2014

Etnaland is het grootste pretpark van Sicilië. Het park opende in 2001 maar werd pas echt bij het grote publiek bekend in 2013 toen het heel wat nieuwe attracties opende. Naast het pretpark is er ook een waterpark waar verschillende glijbanen terug te vinden zijn.

Het pretpark heeft een vrijevaltoren, verschillende thrillrides en molens en ook 4 achtbanen. Storm is de grootste, het is een compacte inversie coaster van Mack Rides die van het zelfde type is als Alpina Blitz in Nigloland. Eldorado is een familiecoaster gebouwd door S&S Sansei Technologies. Hip Hop Coaster is een kinderachtbaan gebouwd door Zamperla en Miao Coaster is ook eentje voor de allerkleinste en deze is gebouwd door SBF Visa Group.

Het waterpark telt verschillende spectaculaire slides maar ook verschillende attracties. Zo is er een rapid river te vinden met Crocodile Rapids, een splash attractie met Jungle Splash en een log flume ride met Dragon River. Bij de glijbanen zijn er verschillende speedslides, bandenglijbanen, raceglijbanen en onder andere ook een draaikolk.