Attractiepark Toverland heropent haar poorten

In overleg met gemeente Horst aan de Maas werkt Toverland toe naar de heropening van het attractiepark. Toverland streeft ernaar om vanaf 19 mei 2020 weer bezoekers te ontvangen. Om te verzekeren dat dit gebeurt binnen de maatregelen van de anderhalvemetersamenleving houdt het attractiepark zich hierbij aan het protocol ‘Veilig Samen Uit’. Dit protocol biedt drie garanties omtrent goede informatievoorziening, extra hygiënemaatregelen en uiteraard de anderhalve meter afstand tussen huishoudens. Het protocol wordt de komende tijd uitgebreid geoefend door de medewerkers van Toverland. Meer informatie is te vinden via toverland.com/veiligsamenuit.

 

Jean Gelissen jr., Algemeen Directeur, is verheugd dat Toverland binnenkort weer open kan. “Toverland heeft veiligheid altijd al hoog in het vaandel staan. Onze medewerkers zijn dit al gewend en worden hier nu extra op getraind. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat we onze gasten een veilig en verantwoord dagje uit en onze medewerkers een magische werkdag kunnen bieden. We zijn er klaar voor om onze poorten op 19 mei, onze verjaardag, weer te openen!”

 

Veilig Samen Uit

Het protocol ‘Veilig Samen Uit’ is opgesteld door brancheverenigingen Club van Elf en de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen en biedt drie garanties die passen binnen de richtlijnen van het RIVM:

 

1. We zorgen voor 1,5 meter afstand tussen huishoudens.

Dat doen we door een beperkt aantal gasten tegelijk toe te laten, passend bij de betreffende locatie. Toverland is maar liefst 30 hectare groot en biedt dus volop ruimte aan haar gasten. Om de capaciteit te bewaken wordt het verplicht om voorafgaand aan een dagje Toverland online tickets op datum te reserveren.

 

2. We zorgen voor voldoende en heldere informatie.

Begrijpelijke instructies en bewegwijzering zorgen ervoor dat iedereen de maatregelen kan opvolgen. De medewerkers zijn bovendien goed getraind en attenderen gasten op de afspraken.

 

3. We zorgen voor extra hygiënemaatregelen.

Er worden extra hygiënemaatregelen getroffen in de vorm van centrale desinfectiepunten en het vaker schoonmaken van belangrijke contactpunten, zoals de achtbaanbeugels en deurklinken.

 

Meer informatie

Gasten kunnen zich op de website van Toverland goed voorbereiden op hun bezoek. Hier is het bovendien mogelijk om online tickets op datum te reserveren. De capaciteit van Toverland is beperkt tot de helft en alleen met een ticket op datum is toegang verzekerd. Ook voor abonnementhouders geldt dat zij hun bezoek van tevoren dienen te reserveren. Hiervoor heeft Toverland een speciaal abonnementhoudersplatform ontwikkeld. Via toverland.com/coronavirus geeft het attractiepark antwoord op veelgestelde vragen.