Uitgelicht: Revolution/Mount Mara- Bobbejaanland

De Revolution is een echt icoon voor het Kempense pretpark Bobbejaanland. Deze stalen indoor achtbaan doet al sinds 1989 zijn rondjes doorheen de gigantische Hall 2000. De achtbaan (een Illusion type) werd gebouwd door de Nederlandse bouwer Vekoma. Wist je dat van dit type er maar 2 wereldwijd zijn gebouwd ? Het tweede gelijkaardige exemplaar (genaamd Chaos) bevond zich in Opryland, maar werd in 1997 afgebroken.

Kenmerkend voor Revolution is de extreem lange trein, met maar liefst 30 karretjes is het een ware recordhouder (56m lang).

revomountmara copy

De trein rijdt vanuit het station via een helixvormige lifthill naar boven over semicirkels waarin een wieloptakeling is ingebouwd. Vroeger speelde men een film af op het parabolische scherm bovenaan de hal. Eenmaal boven dendert de trein met een behoorlijke snelheid weer in cirkels naar beneden.

Een leuk weetje is dat je vroeger ook een fluoriscerende pop, afkomstig uit de Time Tunnel, kon zien staan tijdens je rit.

In 2008 werd deze attractie omgedoopt tot “Evolution”, waarbij de nadruk kwam te liggen op het Jungle thema. Even was er ook een speciale Jungle film te zien, maar deze werd al snel weer vervangen door de bekende (en originele) klokfilm.

In 2016 werd deze achtbaan nog eens opnieuw omgedoopt tot Mount Mara. Voorzien van een speciale VR-bril maakt de bezoeker een spannende tocht doorheen het hart van de vulkaan Mount Mara, wat letterlijk vertaald Duivelsberg betekent.