Tijdens deze tijden van corona nemen we jullie graag mee naar vorig jaar toen we nog wel gewoon naar onze geliefde pretparken konden. In april 2019 gingen 4 echte credithunters op jacht in het Verenigd Koninkrijk. Benjamin, Jos, Lennert en Jonathan trokken er 13 dagen op uit om de grootste en kleinste pretparken van het land onveilig te maken.

 

Na een zeer productieve eerste dag, met 5 verschillende parken en goed voor in totaal 12 credits, konden we op onze tweede dag natuurlijk voor minder gaan. Er stonden 3 parken op het programma, maar uiteindelijk deden we er 5, goed voor in totaal 12 credits. Onze dag begon in Pleasurewood Hills, waar we vooral kwamen voor de Schwarzkopf-coaster die helaas niet geopend was. Daarna reden we door naar Great Yarmouth Pleasure Beach, wat niet zo erg ver meer was. Deze parken worden wel vaker op dezelfde dag gecombineerd door credithunters. Great Yarmouth Pleasure Beach is alvast een charmant park met een mooie oude houten achtbaan uit 1932!

Vervolgens stopten we bij Joyland Childrens Fun Park, een park dat op wandelafstand ligt van Great Yarmouth Pleasure Beach. Aangezien er nog tijd over was reden we eerst door naar Hemsby Fun Park en vervolgens naar Pettitts Animal Adventure Park waar de nieuwe achtbaan al bleek open te zijn!

 

Pleasurewood Hills:

Het Engelse pretpark Pleasurewood Hills herbergt vier achtbanen. De oudste achtbaan is Rattlesnake. Deze keverachtbaan van Zierer werd in 2019 opgesmukt door extra thematisering aan te brengen. Deze gaat sindsdien ook door het leven als Egg-Spress. Met Marble Madness heeft het park een Wild Maus Classic van Maurer Rides in huis gehaald en met Wipeout heeft het ook een klassieke Boomerang van Vekoma in haar aanbod. Het park heeft ook nog een Schwarzkopf op haar palmares staan met Cannonball Express. Helaas was deze laatste tijdens ons bezoekje gesloten wegens grote onderhoudswerken.

 

Great Yarmouth Pleasure Beach:

Pleasure Beach Great Yarmouth is een Engels historisch park met gratis toegang, gelegen in de badplaats van Great Yarmouth. Het park werd voor het eerst geopend in 1909. De grootste en meest populaire attractie in het park is de Roller Coaster die daar in 1932 werd gebouwd. Er zijn ook ongeveer dertig andere grote attracties in het park, evenals kinderanimatie, amusementscentra, horecagelegenheden, snoepwinkels en ijssalons.

 

Joyland Childrens Fun Park:

In het Britse Great Yarmouth kunnen pretparkliefhebbers terecht in Great Yarmouth Pleasure Beach, waar de iconische houten achtbaan Roller Coaster staat, maar op een boogscheut van Great Yarmouth Pleasure Beach vinden we ook nog het erg charmante Joyland Childrens Fun Park terug.

In dit park staat de Spook Express. Deze achtbaan heeft een zeer kenmerkende thematisering en is ongetwijfeld het paradepaardje van het park. Daarnaast heeft Joyland nog een iconische achtbaan op haar attractielijst staan. De Tiroler Tubtwist is ’s werelds enige overgebleven voorbeeld van een quasi-Virginia Reel, ook al gaat het hier over een aangedreven exemplaar in miniatuurvorm.

 

Hemsby Fun Park:

Hemsby Fun Park is een klein pretparkje in het Engelse – je raadt het nooit – Hemsby. De grootste attractie is ongetwijfeld de plaatselijke kartbaan, maar wij zochten het park voornamelijk op voor haar achtbaan. Het park herbergt de kinderachtbaan Caterpillar. Deze achtbaan is van de constructeur SBF-Visa Group en bestaat uit de eenvoudige ovaal-layout.

 

Pettitts Animal Adventure Park:

Pettitts Animal Adventure Park is het schoolvoorbeeld van een kinderboerderij die uit haar voegen gebarsten is. In dit gezellige familiepark zijn er verschillende dieren te bezichtigen en zijn er talloze speeltuinen aanwezig, maar er zijn ook enkele echte attracties terug te vinden. Twee achtbanen vullen de attractielijst aan. Tijdens ons bezoek maakten we een ritje op de – toen nog fonkelnieuwe – Crazy Caterpillar en de Rocky Roller Coaster. Pettitts Animal Adventure Park is terug te vinden in het Engelse Reedham.