Tony’s Chocolonely onthult plannen van fabriek met achtbaan

Goed nieuws voor alle lekkerbekken. Tony’s Chocolonely maakte reeds bekend om in het Nederlandse Zaandam een nieuwe fabriek te bouwen met een bezoekerscentrum. Dat plan wordt nu concreet na het zien van het eerste beeld.

 

Ten noorden van Amsterdam in Zaandam zou het gebeuren: een gloednieuwe fabriek van de Nederlandse chocoladefabrikant Tony’s Chocolonely met een bezoekerscentrum. Naast dit wordt ook een achtbaan gebouwd die de naam ‘Chocolonely Chocolate Circus’ zal krijgen. Het Amsterdamse architectenbureau Search nam het project in handen en onthulde een eerste beeld.

Het centrum zal zich in 3 criteria opdelen. Als eerste vind je Pakhuis de Vrede. Het hoofdkantoor van het merk zal zich vestigen in een honderd jaar oud rijksmonument langs het Noordzeekanaal. Daarbij vind je ook een grote eyecatcher: een bezoekerspaviljoen inclusief een felrode achtbaan. Als derde en laatste criteria vind je er een nieuw fabrieksgebouw waarin vloeibare chocolade en chocoladerepen geproduceerd zullen worden.

 

Tony’s Chocolonely

Tony’s Chocolonely is een Nederlandse chocoladefabrikant dat opgericht werd in 2005. Het merkt koopt de cacao zelf aan bij Afrikaanse boeren zodat er slaafvrije chocolade wordt geproduceerd. In 2018 werd het merk uitgeroepen tot het meest duurzame merk van Nederland.

 

 

Bron:  Standaard.be, Tony’s Chocolonely, Search, Belga