South Parade Pier opent nieuwe achtbaan in 2020

Het Engelse pierpark South Parade Pier gaat dit jaar opnieuw een achtbaan openen. Deze komt er als vervanger voor de achtbaan die er vorig jaar opgesteld stond. Het gaat over een familieachtbaan waar heel het gezin in kan. South Parade Pier ligt in Southsea, in de regio Hampshire.

 

In South Parade Pier opent er dit jaar een nieuwe achtbaan. Het gaat over een rollercoaster met de gekende Big Apple / Wacky Worm lay-out die we vaak terugvinden in pretparken en op kermissen. Wat de naam wordt van de nieuwe attractie werd nog niet bekendgemaakt, maar we zien alvast de rollercoaster opgebouwd staan op de pier.

 

De nieuwe achtbaan komt er ter vervanging van de achtbaan van vorig jaar. Toen opende South Parade Pier de Happy Caterpiller-achtbaan. Dit was haar eerste achtbaan en eveneens een rollercoaster met de bekende Big Apple / Wacky Worm lay-out. Deze achtbaan stond voorheen ook nog in verschillende andere Engelse kustparken zoals Southport Pleasureland, Dreamland, South Pier en Clarence Pier. Daarnaast reisde deze ook rond op de kermissen met Paul Hart en tegenwoordig reist deze rond met Emmerson Edwards.

 

Bron: rcdb

Foto’s: Martin Valt, David Hartley