Pas volgende week duidelijkheid over pretparken en kermissen in België

Ondertussen maakte de Belgische regering bekend dat de huidige strenge maatregelen verlengd worden tot al zeker 3 mei. Toch is er ook een kleine versoepeling, want tuincentra en doe-het-zelf-zaken mogen vanaf zaterdag weer geopend worden. Grote evenementen werden verboden tot het einde van augustus. Over het lot van pretparken, dierentuinen, kermissen en waterparken zal er volgende week een beslissing gemaakt worden.

 

De Nationale Veiligheidsraad van België zal in het kader van de volksgezondheid een voorstel doen over hoe het nu verder moet met kleinere evenementen die niet onder de noemer vallen van massa-evenementen. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) gezegd aan VTM Nieuws. Onder deze kleinere evenementen worden onder andere pretparken en kermissen gerekend.

Vandaag besliste de Nationale Veiligheidsraad dat massa-evenementen zoals festivals tot 31 augustus niet mogen plaatsvinden. Volgens minister De Crem werd die beslissing genomen in samenspraak met festivals over het hele land, zoals Rock Werchter en Dour, om duidelijkheid te verschaffen.

De grotere evenementen worden verboden, omdat deze veel volk trekken uit het buitenland en landen waar het virus welig woedt. Daardoor is de kans op nieuwe besmettingen bijzonder groot. Een beslissing over de kleinere evenementen werd dus nog niet genomen, en daar zal volgende week eindelijk meer duidelijkheid over komen. Wij houden jullie alvast op de hoogte via onze live blog.

 

Bron: hln.be