Freizeitpark Wildschönau wordt nieuw Oostenrijks pretpark

De gemeente Wildschönau in Oostenrijk plant een nieuw, gezinsvriendelijk attractiepark met een breed scala aan attracties, vooral om het zomertoerisme een nieuwe impuls te geven. De opening van het park is gepland voor 2020.

 

In de Oostenrijkse gemeente Wildschönau in het district Kufstein/Tirol zijn grote werken bezig. In het voorjaar van 2019 gingen de eerste werken voor een uitgebreid recreatiepark al van start. Met het pretpark hoopt men naast het wintersporttoerisme nu ook de toeristen in de zomer te trekken. Daarvoor wordt 4 miljoen euro tegen het project aangegooid.

 

Attracties:

Op de locatie Riedlhang in de wijk Oberau wordt zo een ambitieus avonturencentrum voor het hele gezin gecreëerd. Zo komt er alvast een Alpine Coaster die de naam “Toni’s Drachenritt” krijgt. Deze rodelbaan zal heel het jaar door gebruikt kunnen worden. De fabrikant is nog niet bekendgemaakt. Daarnaast bevat het project ook een avonturenmeer, een wildwaterbaan en tal van andere attracties zoals een kabelbaan en een 4D-bioscoop.

Rondom het restaurant “Toni’s Alm”, waar ook de kaartverkoop voor de attracties zal plaatsvinden, zal er een Bag-Jump, motorparcours, hindernissenparcours en ook een voetbalveld komen. Zo zal het geplande recreatiepark een breed scala aan attracties en activiteiten aanbieden die het hele jaar door kunnen worden gebruikt. Maar ook enkele seizoensgebonden faciliteiten worden aangeboden.

In de winter is er de mogelijkheid om te schaatsen, nachtskiën en er zal ook een kinderskischool aanwezig zijn. Wie de voorkeur geeft aan meer actie kan gebruik maken van de kartbaan of de twee skihellingen, die zowel voor gezinnen als voor gevorderde skiërs zijn ontworpen.

Zomertoerisme:

De verantwoordelijken van het project, de toeristische dienst van Wildschönau en de gemeente Wildschönau, hopen dat dit een sterke impuls zal geven, vooral voor het zomertoerisme in de regio. Er is hier nog onbenut potentieel, zeiden de planners bij de presentatie van het bouwproject.

Ze hopen dat het een aanzienlijke impuls zal geven aan de regio. In het eerste jaar verwacht men 45.000 gasten te mogen verwelkomen, later moeten dat er zelfs zo’n 100.000 bezoekers per jaar worden. Als alles volgens plan verloopt, zal het attractiepark naar verwachting in de zomer van 2020 in gebruik worden genomen.

 

Bronnen: parkerlebnis, wildschoenau, rcdb, input-projekt