Eerste trein Wakala aangekomen in Bellewaerde

In Bellewaerde is vandaag de eerste trein voor de nieuwe achtbaan Wakala aangekomen, dat is te zien op foto’s die het park deelt op hun sociale media. Het gaat om de gele trein, die vormgegeven is als een rijkelijk gedecoreerde kano.

 

Ondanks de coronacrisis wordt er in Bellewaerde druk verder gebouwd aan de nieuwe achtbaan Wakala. De achtbaan was al een tijdje compleet en nu is ook de eerste trein toegekomen in het park. Het gaat om de gele trein in de vorm van een kano. Het park deelde enkele foto’s op de sociale media. Bellewaerde geeft aan nu verder te gaan met het installeren van de baantechnologie. Daarna kunnen de eerste testritten plaatsvinden.

 

Wakala wordt gebouwd door Gerstlauer en zal zich bevinden in het Canadese themagebied van het park. De achtbaan wordt 660 meter lang, 21 meter hoog en zal een maximale snelheid halen van 50 km/u. De capaciteit wordt zo’n 1000 personen per uur en de totale investering bedroeg €7,5 miljoen. Wakala krijgt in totaal drie treinen, de rode en groene worden later nog geleverd.