Eerste trackdelen tweede nieuwe achtbaan aangekomen in Wiener Prater

Bij het Oostenrijkse pretpark Wiener Prater zijn de eerste trackdelen voor een tweede nieuwe achtbaan aangekomen. Het gaat om een Bobsled Coaster van Gerstlauer. Eerder dit jaar werd er al een Roller Ball Coaster van de Zwitserse fabrikant Ride Engineers Switzerland volledig opgebouwd.

 

Twee nieuwe achtbanen:

Vorig jaar konden we jullie al de primeur bezorgen dat het Oostenrijkse pretpark Wiener Prater maar liefst 2 nieuwe achtbanen zou openen in 2020. In november gingen de bouwwerkzaamheden van start voor een Roller Ball rollercoaster van de Zwitserse fabrikant Ride Engineers Switzerland, ondertussen werden de testritten al voltooid.

 

Ondertussen zijn de eerste trackdelen voor de tweede nieuwe achtbaan aangekomen in het park. Dat is te zien op foto’s die verschenen op de facebookpagina van The Red Coaster Channel. Het gaat om een Bobsled Coaster van de Duitse fabrikant Gerstlauer met rode track. Veel details over de nieuwe rollercoaster zijn helaas nog niet bekend gemaakt.

Met de komst van de twee nieuwe achtbanen komt het totaal aantal rollercoasters in het park op 14 te staan. Dit is evenveel als het Duitse pretpark Europa-Park en het tweede meeste aantal achtbanen in een Europees pretpark. Alleen Het Poolse Energylandia heeft nog meer achtbanen in haar park staan. Daar zijn er nu al 15 in werking en zijn momenteel 3 andere achtbanen in opbouw die respectievelijk in 2020 en 2021 moeten openen.

 

Dr. Archibald Master of Time:

Nog een nieuwe attractie voor 2020 is Dr. Archibald Master of Time. Dit is een gigantische Virtual Reality attractie die normaal rondreist op de Duitse kermissen met de exploitant Greier. Dr. Archibald Master of Time zal in 2020 een seizoen lang terug te vinden zijn in het Oostenrijkse pretpark, daarna keert die terug naar de Duitse kermissen.

 

 

Foto’s: The Red Coaster Channel