Drouwenerzand annuleert bestelling nieuwe achtbaan wegens coronavirus

Het Nederlandse attractiepark heeft de bestelling voor een gloednieuwe familieachtbaan op het laatste nippertje kunnen annuleren. Dit doet het park wegens de uitbraak van het coronavirus en de immense verliezen dat het met zich meebrengt.

 

Drouwenerzand heeft op het allerlaatste moment de bestelling van een nieuwe achtbaan kunnen annuleren. Alles was in gereedheid gebracht om een gloednieuwe achtbaan te openen in 2021, enkel de handtekening moest nog gezet worden. Dat laat het Noord-Nederlandse attractiepark weten.

Normaal moest de handtekening al een tijdje geleden geplaatst zijn, maar toen moest de fabrikant de afspraak afzeggen. Directeur Bert van der Linde zegt nu heel erg blij te zijn dat de deal toen niet ondertekend kon worden. Dit gaf het attractiepark de kans om de deal nu alsnog af te blazen.

De nieuwe achtbaan zou een investering van maar liefst 750.000 euro worden, de grootste investering voor het park in haar geschiedenis. Gezien de huidige situatie met het coronavirus had het immers een erg grote financiële ramp kunnen worden. Normaal gezien ontvangt het park zo’n 250.000 bezoekers per jaar, maar hoeveel daar nu nog van gaan overblijven is erg onduidelijk. Drouwenerzand hoopt nu de deuren te kunnen openen op 1 juli, maar het blijft alvast bang afwachten.

 

Volg het corona nieuws hier op de voet.

 

Bron: dvhn